• Ana Sayfa
  • Paris
  • Paris’in En İyi Restoranları | Az Bilinen 10 Paris Restoranı
paris_gun_batimi_gorunumu

Paris’in En İyi Restoranları | Az Bilinen 10 Paris Restoranı

Birbirinden güzel Fransız yemeklerini keşfedebileceğin, gizli kalmış 10 Paris restoranı için yolculuğa hazırlan. Gizli kalmış derken? Yani, şehrin köşelerinde saklanmış, genelde sadece Parislilerin bildiği restoranlardan bahsedeceğiz.

Paris’i bir turist gibi değil de gerçek bir Parisli gibi yaşamak istemez misin? Dünyanın en güzel ve romantik merkezlerinden biri olan Paris’i yerlisi gibi keşfetmeye, gurme işi restoranlarından başla diye Parislilerin ve gurme turistlerin müdavimi olduğu 10 özel restoranı senin için derledik.

Gerçek Lezzetleri Arayanlara: En İyi Paris Restoranları 

paris_sokaklarinda_dolasan_gezgin_kadin

Bistro konseptini medeniyete hediye eden Paris; yeme içme kültürünün tam anlamıyla arşa çıktığı, üstün nitelikli zevklerin ve estetik anlayışın bir araya geldiği bir yer. Şehrin dört bir yanına dağılmış Paris yeme içme mekanlarında, dünyaca ünlü şeflerin elleriyle hazırlanmış sanat eseri sayılabilecek sunumlara sahip tariflerle insanın kendini şımartması çok kolay. Michelin yıldızlı restoranlarda, çağımızın fütüristik yemek akımı “moleküler gastronomi” sayesinde kimya ile mutfak kültürünün nasıl da iç içe geçtiğini gözlemleyebilir ya da klasik dokusunu koruyan Paris restoranlarında şık bir akşam yemeği yiyebilirsin. Hatta abartmak istersen, “Houte Couture” konseptli restoranlarda kendine özel tarifler sipariş edebilirsin.

Evet; Paris, yemek kültürü konusunda büyüleyici bir şehir. Evet, burada rezervasyonunu günler önceden yaptırman gereken restoranlar var. Ancak bizce insanı Parisli gibi hissettirecek yerler bu mekanlar değil; ara sokaklara veya pek görünürde olmayan noktalara sotelenmiş Paris restoranları. Konuklarını özenle seçilmiş organik besinlerden yapılma yemeklerle ağırlayan bu mekanlar, Fransız yeme içme kültürünü tam anlamıyla yaşamak için ideal.

Füzyon mutfağından moleküler gastronomiye, lezzetli sushi’lerden şehrin ucuz yollu mekanlarına kadar kimisi gizli kalmış, kimisi de popülerleşmiş en iyi Paris restoranlarını keşfe çıkıyoruz.

#1 Paris’te Romantik Akşam Yemeği: Bistrot Paul Bert

le_bistrot_paul_bert_girisi

Kaynak

Paris’in en bohem bölgelerinden 11. Popincourt’ta yer alan Bistrot Paul Bert, geleneksel bir Fransız bistrosu görünümüne sahip. Fransız mutfağının kült tatlarını bulabileceğin restoranın menüsünde, modernize edilmiş lezzetlere de rastlayabilir, rahat bir ortamda birbirinden güzel yerel içecekler tadabilirsin.

Bistrot Paul Bert, pazar ve pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde de 12.00-14.00 ile 19.30-23.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Fiyatlar biraz pahalı, ama yüksek standartlardaki Paris restoranlarına göre iyi.

#2 Chez L’Ami Jean

chez_lami_jean_giris_kapisi

Kaynak

Paris’in bir başka hazinesinden devam ediyoruz: Chez L’Ami Jean.

Stéphane Jégo tarafından işletilen Chez L’Ami Jean, özenle seçilmiş organik ve kaliteli besinlerle kendi yetiştirdiği yiyecekleri kombinleyerek leziz yemeklere dönüştürüyor.

Paris’in en seçkin bistrolarından biri olan Chez L’Ami Jean, 7. Bölge’nin göz bebeği! Restoranın menüsü ağırlıklı olarak Güney Fransa’dan izler taşıyor ve yemekler her gün değişiyor. Burada ayrıca çeşitli yemek eğitimlerine katılabilir ve el yapımı sos veya benzeri ürünlerden satın alabilirsin.

Restoran, 12.00-14.00 ile 19.30-23.00 saatleri arasında öğlen ve akşam öğününü hazırlıyor.  Fiyatlar yüksek, ama büyüleyici lezzetlere ve mükemmel sunumlara değiyor.

#3 Minimalist Dekorasyon, Maksimum Lezzet: Septime

paris_septime_girisi

Kaynak

Sade dekorasyonu ile tüm popülaritesine rağmen mütevazı ve asil bir duruş sergileyen hoş bir Fransız bistrosu Septime. Paris’in en popüler ve kaliteli zincir restoranlarından biri olan Septime, sosyal hayatın, sanatın ve müziğin hiç eksik olmadığı popüler cadde Rue de Charonne’da bulunuyor.

Pek gizli kalmamış bir mekan, ama Paris kültürünü keşfetmek için gidilmesi gereken yerlerden biri. Garsonlara “bonjour” demeyi unutmayın. Fransızlar selamlaşmayı çok sever!

Cumartesi ve pazar günleri hizmet vermeyen Septime, öğle öğünü 12.15-14.00, akşam yemeğini ise 19.30-22.00 saatleri arasında servis ediyor. Fiyatlar ortalama. Yemekler, 4 ya da 7 çeşitten oluşan menüler halinde sunuluyor.

#4 Okyanus Lezzetleri Arayanlara: Le Vaudeville

le_vaudeville_dis_masalar

Kaynak

Tarihi bir tiyatro fuayesinden dönüştürülen Le Vaudeville, kelimenin tam anlamıyla bir vintage mabedi! Restoran dekore edilirken mekanın eski dokusunun korunmasına son derece özen gösterilmiş. Le Vaudeville’in menüsü de en az dekorasyon kadar özenli. Biftek, kabuklu deniz ürünleri ve tatlılarıyla iddialı restoran, Rue De Vivienne üzerinde bulunuyor. “Paris’te nerede, ne yenir?” diye merak edenlerin dikkatine!

Rezervasyonsuz gittiğinde büyük bir olasılıkla 20-30 dakikalık sıra beklemek zorunda kalacağın Le Vaudeville, her gün 08.00-00.00 saatleri arasında açık. Ancak pazar ve pazartesi günleri kapılarını 23.00’te kapatıyor. Fiyatlar ortalama.

#5 Onaylanmış Gurme Lezzetler: Le Verre Vole

le_verre_vole_giris_kapisi

Kaynak

Ünlü şef ve televizyoncu Anthony Bourdain’in üzüm içeceklerini deneyip mest olduğu, bununla da yetinmeyip TV şovuna taşıdığı bu ünlü gurme mekanı Le Verre Vole, sadece üzüm içecekleriyle değil, aynı zamanda rafine lezzetleriyle de anılıyor. Oberkampf bölgesinde yer alan ve şehrin en iyi aperatiflerini bulabileceğiniz Le Verre Vole, tüm popülaritesine rağmen şirin Fransız şarküteri kültürünü aratmayacak bir samimiyete sahip. Le Verre Vole, her gün 12.30-14.00 ve 19.30-22.00 saatleri arasında kapılarını Fransız yeme içme kültürünü keşfetmek isteyenlere açıyor. Fiyatlar ortalama.

#6 Japon Kültürüyle Harmanlanmış Paris Restoranı: Miss Kô

miss_ko_dekorasyon

Kaynak

Ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck’ın en son tasarımlarıyla renklenen bu Uzak Doğu restoranı; canlı atmosferi, genç müşteri kitlesi ve merkezi lokasyonuyla oldukça popüler.

Fransa’da Fransız kültürüyle değil de Japon kültürüyle midelere bayram ettirmek isteyenler, Miss Kô’yu gezilecek görülecek yerler listesine mutlaka eklesin.

Her gün 12.00-02.00 saatleri arasında sushi tutkunlarını ağırlayan Miss Kô, geç saatlerde yemek yenecek kaliteli bir Paris restoranı arayanlar için de ideal. Burada fiyatlar ortalama, çalışanlar güleryüzlü, servis ise mükemmel!

#7 Modern Fransız Mutfağının Yansımaları: Frenchie

frenchie_dekorasyon

Kaynak

Galata civarını anımsatan daracık ama bir o kadar da hayat dolu bir cadde olan Rue De Nil üzerinde bulunan restoran Frenchie, füzyon mutfağında iddialı. Paris’e gitmeye karar verdiğiniz anda rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz!

Modern Fransız mutfağının yansımalarını sunan Frenchie, Paris’te romantik bir yemek için mükemmel bir seçim olur. Vejetaryen dostu restoranlardan Frenchie, konuklarına glutensiz seçenekler de sunuyor.

Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan Frenchie, öğle öğününü 12.00-14.00 arasında, akşam yemeğini ise 18.30-21.30 saatleri arasında sunuyor. Unutmadan; öğle öğünü sadece perşembe ve cuma günleri mevcut.

#8 Paris Yemek Kültüründe Bir İnci: Le Derriére

le_derriere_dekorasyon

Kaynak

Huzurlu bahçesi ve sıcakkanlı çalışanlarıyla Derriére, Paris’in pek bilinmeyen iyi restoranlarından biri. Sade tasarıma sahip Derriére, Paris’in ünlü bistro kültürünü deneyimlemek için mükemmel bir mekan.

Des Gravilliers bölgesine konumlanmış Le Derriêre, öğle yemeklerini 12.00-14.30, akşam yemeklerini ise 20.00-01.00 saatleri arasında servis ediyor. Fiyatlar ortalama.

#9 İtalyan Lezzeti Arayanlara Özel Paris Restoranı: L’Osteria dell’anima

l_osteria_dell_anima_sokak_masalar

Oberkampf bölgesinde küçük ve sevimli bir dükkanda hizmet veren L’Osteria dell’anima, Paris’te İtalyan lezzetleri arayanlar için ideal bir yer.

Uygun fiyatlarla lezzetli İtalyan makarnalarından et tariflerine kadar geniş seçeneklere sahip bir menüsü bulunan L’Osteria dell’anima, özellikle deniz mahsüllü makarnalarda çok iddialı. Mekan pazar günleri kapalı. Cumartesi günleri sadece akşam öğünlerinde, diğer günlerde ise hem öğlen hem de akşam öğünlerinde açık.

#10 Pizza Arayanlar İçin Leziz Bir Paris Restoranı: Pastavino

pastavino_dekorasyon

Sadece Parislilerin bildiği en iyi Paris restoranları listemizin kapanışında pizzaları ile pek meşhur Pastavino var. Paris’te ucuz yemek arayanlar, buradaki lezzeti asla unutamayacak diyebiliriz.

Pastavino, pazar günleri kapalı. Diğer günler ise öğle ve akşam yemeği vakitlerinde olmak üzere 11.00-22.00 saatleri arasında açık. Pizza aşıklarına duyurulur.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

This site is registered on wpml.org as a development site.