Parisli Gibi Davranmanın 5 Yolu

Asaleti ve biraz da kibriyle ünlü Fransa’nın en havalı şehri şüphesiz Paris, en havalı insanları da Parislilerdir. Hayranlık uyandıran güçlü bir karizmaya sahip olan Parisliler, tüm havalarını estire estire yanınızdan geçtiklerinde kafalarda bir soru uyanır; Nedir Parislilere bu havayı katan? Parisli doğmak mı yoksa Parisli olmak mı? Sorunun cevabını bulmak için bir adet Paris uçak bileti alıp, yola koyulmaya ne dersiniz?

“Roma’da Romalılar gibi davran!” felsefesi ile yola çıkan gezginler için işte Parisli gibi davranmanın küçük sırları.

Ye Kürküm Ye!

Parisli gibi giyinmek

Parisli gibi davranmanın en kestirme yolu bir Parisli gibi giyinmektir. Kıyafet, çanta ve aksesuar seçiminde özenli ve uyumlu olmak şart. Büyük gözlükler, sade ama şık giyim, kadınlar için çok hafif tonlarda makyaj, erkeklerde ise hafif sakal ve frapan bir tarz. Tabii bir de yüzünüze çok meşgul ama aynı zamanda da kaygısız bir ifade yapıştırmayı da unutmayın. Küçük el çantaları da kadınların Parisli havasını pekiştiren en şirin unsur.

Parisli tarzı yakalamak için küçük bir ipucu: Zincir mağazalardan yapılan alışverişten ziyade, butik mağazaların özel tasarım kıyafet ve aksesuarlarına yönelin.

Hem Havalıyım, Hem Entelektüel

Entelektüel Parisli

Fransızların zengin kültür birikimi tartışılmaz bir gerçek. Özellikle de Parisliler, sanat, spor, doğa, tiyatro gibi her konudan anlayan donanımlı insanlardır ve bunu da her halleriyle dışarıya yansıtırlar. Örneğin, her Parisli mutlaka günlük gazetesini okur. Madem Parisli gibi davranmaya niyet ettik, koyalım sabah kahvemizi, okuyalım gazetemizi.

Salyangoz Yemeden Parisli Olunmaz

Salyangoz

Fransızların ve Parislilerin çok önem verdiği yemeklerin başında Escargot, yani Salyangoz gelir. Paris’in de yöresel bir lezzeti olan salyangoz, özel soslarla birlikte servis edilince ön yargılarınızı kıracak bir lezzete kavuşuyor. Parisli gibi davranmak için biraz bedel ödemek lazım, değil mi?

Kruvasan

Kruvasan

Hafif bir kahvaltı kültürüne sahip Parislilere uyum sağlamak hiç de zor değil. Kahvaltıda kruvasan ile bir fincan kahve içmek kadar basit olan uygulama, sizi Parisli gibi davranmaya çok yaklaştıracak. Ayrıca kahvaltıyı daha da zenginleştirmek için kruvasanın çikolatalı, jambonlu, sebzeli gibi çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Zengin bir kahvaltı sofrasına sahip bir Türk olarak hala doymadıysanız, Parisli çizgisinden şaşmayacak şekilde baget ekmek üstü reçel ile menüyü genişletebilirsiniz.

Akşam Gezmeleri

paris

Hayatın yoğun aktığı Paris’te iş çıkışı soluğu küçük bir kafe bar da almak, dostlarla hoş sohbet vakit geçirmek de günlük alışkanlıklar arasındadır. Öyle büyük organizasyonlara gerek olmadan sakin bir müzik eşliğinde hafif bir yemek akşamı kurtarmaya yetecektir. Tipik bir Paris alışkanlığı olan ev toplantısı düzenlemek, Parisli gibi davranmanın olmazsa olmazı.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

This site is registered on wpml.org as a development site.