Paris’te Yazın Alışveriş Hali

Romantik, çarpıcı, klasik ve modern… Paris sokaklarına gizlenmiş olan, Fransız kültürünü yansıtan ürünlerin peşin düşmek çok keyifli, alınabilecekler sınırsız. Paris’in serin havalarında yaza ferah bir mola verdiğinizde, en uygun Paris uçak biletini kapın ve doğruca Paris sokaklarına atın kendinizi. Gezin, tarihin kapılarını aralayın, kültür ve sanata doyun ve tüm bunları yaparken de, gözünüz vitrinlerde ve tezgahlarda olsun. Çünkü Paris’ten alınacak, gelirken yanınızda anılarınızı taşıyacak çok şey var!

 

Şallar, Kravatlar

pariste-alisveris-2

Kadınlar için şal, erkekler için de kravat. Klasik ve Paris modasına uygun bir alışveriş. Yaz aylarında alacağınız bütün o ipek şallar, renk renk, desen desen kumaşların ortaya çıkardığı benzersiz tasarımlar uygun fiyatlarla sizi karşılarken, havalar soğumaya başladığında boynunuza dolanınca size yazın sıcaklığını verecek. Üstelik yanınızda taşımanız, bavulunuzda yer açmanız da çok kolay!

Parfüm

pariste-alisveris-3

Kabul edelim, parfüm, şu dünyada alıp alabileceğimiz en Fransız şey. Yüz yılların tecrübesini taşıyan Fransızlar, parfüm ve güzel koku konusunda çığır açmış durumdalar. Sokaklara yayılan mis gibi kokuların izlerini takip edin, karşınızda dünyaca ünlü kozmetik markalarını bulacaksınız. Hemen içeri girin ve hem kendinize hem de sevdiğiniz birine hediye olarak birer parfüm alın. Her zaman kullandığınız parfümün burada daha farklı koktuğunu fark ederseniz de sakın şaşırmayın. Çünkü Fransa’da parfümlerin içine konulan yağ oranı normalden daha fazla.

Cep Bıçağı

Kulağa biraz garip geliyor değil mi? Paris’e gitmişsiniz ve yanınızda dönerken hatıra olarak bir cep bıçağı getiriyorsunuz. Evet, şimdi biraz ilgisiz bir nesne gibi durabilir, hatta kaba bile bulabilirsiniz ancak cep bıçağının Parisliler arasında özel bir yeri vardır. Neredeyse herkesin yanında taşıdığı bu mini bıçak ve çakılar, gayet zarif, bir Fransız’a yakışır şekilde kullanılıyor. Baget kesmek, peynir doğramak, içeceklerin ambalajını açmak için. Günlük hayatta büyük bir yer tutan bu cep bıçaklarını birçok boyut, renk ve çeşitte bulacaksınız.

Resim

pariste-alisveris-4

Paris’in her bir köşesinde karşınıza çıkan yetenekli ressamların eserlerini yanınızda taşımak istemez misiniz? Cebinizde bir adet ekonomik uçak bileti, bir elinizde bavul, diğer elinizde de tablonuz, havaalanına yürürken ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı anlayacaksınız. Paris’ten dönerken, bu şehri size bu kadar anımsatacak başka bir eşya bulamazsınız. Paris’in en güzel manzaralarının kimi zaman kara kalem, kimi zaman da yağlı boya ile resmedildiği bu değerli eşyalar, evinizin baş köşesinde kendilerine ayrıcalıklı bir yer edinecekler.

 

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

This site is registered on wpml.org as a development site.