tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Hatay Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Hatay Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Hatay, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yer alan en güzel şehirlerden bir tanesidir. Tarihi oldukça eskiye dayanan Hatay’ın Paleotik Dönem’den beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Pek çok kültüre ev sahipliği yapan Hatay, 1939’da yapılan bir referandum ile Türkiye sınırlarına katılmıştır. Hatay, ismini Hıtaylar olarak adlandırılan Türk kabilelerinden almıştır. Hıtaylar’ın Antakya bölgesinde yaşadığına inanan Atatürk bölgeye Hatay ismini vermiştir.

Hatay şehir gezi rehberi

Hatay Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Akdeniz
Yüz ölçümü: 5.403 km2
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 18 C
İklimi: Akdeniz
Bitki örtüsü: Maki
GMT ile arasındaki fark: UTC+3
Telefon Kodu: +326
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Hatay’a Nasıl Gidilir?

Hatay kültür mozaiği cami ve kilise

Hatay, “kültür mozaiği” tabirinin hakkını veren tarihsel ve kültürel zenginliği sayesinde her yıl pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Hatay uçuş noktaları ve tarihleri için Pegasus Hava Yolları Hatay uçak bileti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden 25 km uzaklıkta yer alan Hatay Havalimanı’ndan merkeze gitmek için HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz. Havalimanına inen tüm uçuşlar için servis düzenlenmektedir ve bu servisler uçağın inişinde 25 dakika sonra hareket etmektedir. Gündüz caddesi, Atatürk Caddesi, 75. Yıl Bulvarı gibi merkezi noktalara giden servislerle Antakya merkeze ulaşım süresi yaklaşık 40 dakikadır.

Hatay Havalimanı’ndan İskenderun merkeze ulaşmak isterseniz yine Havaş servislerini kullanabilirsiniz. Havalimanına inen her uçuştan 25 dakika sonra hareket eden servislerle, merkeze ulaşım süresi yaklaşık 60 dakikadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşımda taksi ve araç kiralama seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Havaalanının hemen çıkışında yer alan taksiler ile Hatay’ın istediğiniz bölgesine gidebilirsiniz.

Seyahatinizi daha konforlu bir deneyime dönüştürmek isterseniz, Pegasus araç kiralama hizmetinden faydalanarak, seyahat tarihleriniz doğrultusunda sunulan araçlardan size uygun olanı kiralayabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Hatay Şehir İçi Ulaşım

Tarihi dokusu nedeni ile pek çok kişi tarafından ziyaret edilen Hatay’da şehir için ulaşım; otobüs ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Genellikle merkezi yerler birbirine yakın mesafede olduğu için gideceğiniz yere tek vasıta ile ulaşabilmeniz mümkündür. Hatay özel halk otobüslerinde geçerli olan “Kent Kart”ı edinerek, daha avantajlı fiyatlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Hatay’a Ne Zaman Gidilir?

Hatay'a ne zaman gidilir

Hatay’da Akdeniz iklimi hâkim olduğu için yaz ayları oldukça sıcak, kış ayları ise yağışlı ve ılık geçmektedir. Bu nedenle yılın her mevsimi Hatay’a rahatlıkla gidebilirsiniz. Ancak sıcağı çok sevmiyorsanız ilkbahar ve sonbahar ayları Hatay’a gitmek için ideal aylardır. Hatay ve çevresini keşfetmek için en az 3 günlük bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Hatay’daki Festivaller

Festival zamanları da şehri ziyaret etmek için iyi bir tercih olabilir. İşte Hatay’da düzenlenen festivallerden birkaçı:s

  • Akçalı Yumurta Bayramı (Mart)
  • Evvel Temmuz Festivali (Temmuz)
  • Uluslararası Antakya Film Festivali (Aralık)
  • İlk Kurşun Kültür, Sanat ve Turunçgil Festivali (Aralık)

 

Hatay’da Gezilecek Yerler

Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebiyle, her köşe başında tarihin izlerine rastlayabileceğiniz Hatay'da görülmesi gereken pek çok yapı bulunuyor. Yayla ve şelaleleri ile de büyüleyen Hatay'ın tarihini her adımda hissedeceğiniz yapıları yakından tanıyalım.

Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay arkeoloji müzesi

Tarihi miraslar ile dolu olan Hatay’ı ziyaret etmeye gittiyseniz bu müzeye mutlaka uğramalısınız. Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Arkeoloji Müzesi Antakya, Samandağ, Güzelburç ve Narlıca’da gerçekleştirilen kazılar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Habib-i Neccar Cami

Hatay habibi neccar cami

Bu cami Hatay’ın en önemli dini yapılarından biridir. Anadolu’da kurulan ilk cami olan Habib-i Neccar Camii hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için oldukça önemli bir yapı niteliğindedir.

Aziz Simeon Manastırı

Hatay aziz simeon manastırı

Oldukça eski olan bu yapı günümüze çok sağlam bir şekilde ulaşamamış olsa da sadece kalıntıları ve ev sahipliği yaptığı büyüleyici manzara ile hayranlık uyandırmaktadır.

St. Pierre Kilisesi

Hatay st pierre kilisesi

Dini yapıları ile ünlü bir şehir olan Hatay’a gidip St. Pierre Kilisesi’ne uğramadan dönmemelisiniz. Asi Nehri’nin batısında bulunan kilise Hristiyanlar için büyük bir öneme sahiptir.

Titus Tüneli

Hatay titus tüneli

Bu tünel, Roma İmparatorluğu zamanında Vespasian tarafından yaptırılmıştır. Tünelin yapımı Vespasian tarafından başlatılsa da çalışmalar devam ederken Vespasian vefat etmiştir ve tünel Titus tarafından tamamlanmıştır. Hikayesiyle sembolleşen bu tünel Tinus Tüneli ve Vespasian Tüneli olarak bilinmektedir.

Hatay’da Nerede Kalınır?

Hatay beşikli mağarası

Hatay’da her bütçeye uygun konaklama seçeneği bulunmaktadır. Bu otel ve pansiyonlar genellikle şehir merkezinde yer almaktadır. Hatay’a seyahat edenler Antakya ve İskenderun merkezdeki otelleri rahatlıkla tercih edebilirler. Antakya’da, Saray Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Hükümet Caddesi’nde yer alan konaklama seçenekleri, merkeze yakın olmaları sebebiyle, sıklıkla tercih edilir. İskenderun’da ise merkeze yakın konaklama seçenekleri Savaş Mahallesi ve Çay Mahallesi’nde yer alır. Daha lüks konaklama seçenekleri arayanlar şehrin daha uzağında konumlanan oteller arasından da tercih yapabilirler.


OTEL REZERVASYONU YAP

Hatay’da Ne, Nerede Yenir?

Hatay ne nerede yenir

Tarihi ve kültürel zenginliği sayesinde, Türkiye'de gastronomi turizminin merkezlerinden biri haline gelmiş Hatay'da; oruktan kebap çeşitlerine, şişperek çorbasından künefeye pek çok lezzet en özgün ve lezzetli haliyle sunuluyor. Peki, Hatay mutfağını böylesine meşhur kılan lezzetleri nerede yemeli?

  • Hatay Kahvaltısı: Yusuf Dayı’nın Yeri
  • Yöresel lezzetler (Oruk, aşur, borani, keşşir vb.): Sultan Sofrası
  • Künefe: Yusuf Usta
  • Kebap çeşitleri: Avlu Restoran
  • Sini Kebabı: Pöç Kasabı
  • Affan Kahvesi: Haytalı

 

Hatay’da Nereden Alışveriş Yapılır?

Hatay sokakları

Hatay’da yöresel lezzetleri ve ürünleri bulabileceğiniz pek çok alışveriş yeri bulunmaktadır. Bunun dışında ünlü markaların mağazalarına ulaşabileceğiniz alışveriş merkezleri de mevcuttur. Uzun Çarşı olarak adlandırılan çarşıda tarihi Antakya evleri arasında dolaşabilir, yöresel ürünlerden satın alabilirisiniz. Bunun yanı sıra Aktarcılar ve Baharatçılar Çarşısı’nda, Hatay mutfağının lezzet sırı baharatları bulabilirsiniz. Ayakkabıcılar ve Bakırcılar Çarşı’da bulunan kentin en önemli alışveriş merkezi ise Palladium AVM’dir.  

Hatay’da Gece Hayatı

Hatay gece hayatı

Hatay’da gece eğlenebileceğiniz pek çok bar, kafe ve restoran bulunmaktadır. Canlı müzik ve hareketlilik tercih ediyorsanız, Hatay'ın en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi'nde pek çok seçenek bulabilir, alternatif akşam programları oluşturabilirsiniz. Yine aynı şekilde Hürriyet Caddesi ve Saray Caddesi de hem atmosferi hem de özel müzikleriyle ilgi çeken mekanların bulunduğu adresler arasında yer alır. Uzun akşam yemekleri için alternatif arıyorsanız  Zenginler Mahallesi'ndeki restoranları değerlendirebilirsiniz.

Önemli Telefonlar

Hatay Telefon Kodu: 326

Hatay Havalimanı: 0326 235 13 00

SIKÇA SORULAN SORULAR

Hatay'da yerel el sanatları veya alınabilecek hediyelik eşyalar nelerdir?

Hatay gezinizden dönerken sevdiklerinize oraya özel defne sabunu, hasır sepet, yöresel peynirler ve tabii ki künefe hediye alabilirsiniz.

Hatay'a nasıl ulaşabilirim? En yakın havaalanı neresidir?

Hatay'a ulaşmak için en yakın havaalanı Hatay Havalimanı'dır. Ayrıca otobüs ve tren gibi farklı ulaşım seçenekleri de mevcuttur.

Hatay'da gezi planlarken nelere dikkat etmeliyim?

Hatay'da bir gezi planlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır:

  • Yazları çok sıcak geçtiği için Hatay gezisi için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.
  • Gezi noktalarınıza yakın bir konaklama mekanı seçebilirsiniz.
  • Gezilecek yerler arasında mesafe varsa araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
  • Müze gezmeyi planlıyorsanız açılış ve kapanış saatlerini önceden kontrol edebilirsiniz.

Hatay çevresinde doğa yürüyüşleri veya doğa sporları için uygun bölgeler var mı?

Hatay ve çevresi doğa severler için çeşitli rotalar sunar. Özellikle Samandağ Sahili, Vakıflı Köyü ve Amanos Dağları gibi doğal güzellikler ve yürüyüş rotaları mevcuttur. Bu bölgelerde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Hatay'da nasıl araç kiralayabilirim?

Hatay'da araç kiralamak için uçak yolculuğu ile şehre gittiyseniz doğrudan havalimanındaki araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Pegasus Araç Kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Hatay şehir merkezinden araç kiralamayı planlıyorsanız, yine güvenilir kiralama firmalarını tercih etmenizi öneririz.

Hatay neyi ile meşhurdur?

Tabii ki künefesi ile meşhurdur. Ancak Hatay'ın meşhur olan tek yemeği künefe değildir, tepsi kebabı, oruk (içli köfte benzeri bir yemek) humus ve haytalı gibi lezzetler de Hatay mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Hatay ayrıca St. Pierre Kilisesi, Musa ağacı, Harbiye Şelalesi, Arkeoloji Müzesi ile öne çıkmaktadır.

Yukarı Yukarı