tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Tekirdağ - Çorlu Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Tekirdağ - Çorlu Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Doğu Trakya’nın İstanbul’dan sonra en büyük ikinci şehri Tekirdağ, nefes kesen doğal güzellikleri ile pek çok seyahat tutkununun gezi listesinde yer alıyor. Şarköy ve Kumbağ yaz aylarında binlerce tatil severi ağırlarken Uçmakdere yemyeşil doğası ile yamaç paraşütü yapmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. Çorlu ise yoğun iş gücü ile kente ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor. Kartpostallık görüntüler sunan doğası ile birlikte Trakya mutfağının seçkin lezzetleri de Tekirdağ’da sizleri bekliyor. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve birkaç günlüğüne kafa dinlemek istiyorsanız Tekirdağ, ideal seçeneklerden biri. 

Tekirdağ sahil

Tekirdağ Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Marmara
Yüz ölçümü: 6339 km²
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 13.5 °C
İklimi: Marmara iklimi
Bitki örtüsü: Kayın, gürgen, meşe
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +90 282
Para Birimi: Türk Lirası 
Priz Tipi: Tip C/F


Tekirdağ Nerededir?

Marmara bölgesinin Trakya yakasında konumlanan Tekirdağ önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Marmara Denizi ile birlikte Karadeniz’e de kıyısı bulunan şehir, bu özelliği ile her iki denize kıyısı bulunan altı şehirden biri. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale illeriyle komşu olan Tekirdağ, bir milyonu aşkın nüfusuyla Trakya bölgesinin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. 

Tekirdağ’a Ne Zaman Gidilir?

Marmara iklim özelliklerine sahip olan Tekirdağ’da kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçiyor. Şehrin sahil şeridinde daha ılıman bir iklim kendisini gösterirken Ergene Havzası'nı da içerisine alan denizden uzak kesimlerde karasal iklimden söz etmek mümkün. En fazla yağışın aralık ayında gözlemlendiği Tekirdağ’da ağustos ise en kurak ay olarak öne çıkıyor. Yıllık sıcaklık ortalaması 13.5 km² olan ilde, yaz-kış fark etmeksizin rüzgar kendisini hissettiriyor. Poyraz ve lodos kentte en çok esen rüzgarlar arasında yer alıyor.

Tekirdaga ne zaman gidilir

Kış aylarında Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisiyle Tekirdağ’ın iç kesimleri kar yağışı alırken deniz kenarında yağışlar yağmur olarak gözlemleniyor. Kış aylarında ortalama sıcaklık 3 °C ilen gece termometreler eksi dereceleri gösterebiliyor. İlkbahar ve sonbahar ayları yağmurlu geçen Tekirdağ’da yazları sıcaklık 30 °C'ye kadar yükseliyor. Tekirdağ’ı ziyaret etmek için en ideal mevsim bahar ve yaz ayları. Özellikle Şarköy ve Kumbağ yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor. Tekirdağ ve çevresini keşfetmek için en az dört-beş günlük bir gezi planı oluşturmanız ideal. 

Tekirdağ’daki Festivaller

Tekirdağ seyahatinizi planlarken yıl boyunca düzenlenen etkinliklere göz atmanız gezinizin daha keyifli geçmesini sağlayabilir. İşte, Tekirdağ’da düzenlenen festivaller...

  • Şarköy Motosiklet Festivali - Mayıs
  • Yamaç Paraşütü Festivali - Mayıs
  • Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali - Haziran
  • Hayrabolu Ayçiçeği Festivali - Ağustos
  • Çorlu Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali - Eylül
  • Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali - Eylül)

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’a gitmeyi planlıyorsanız, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan aktarmasız olarak Tekirdağ Çorlu Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Size en uygun tarihleri Tekirdağ Çorlu uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Eğer farklı şehirlerden Tekirdağ’a gitmeyi planlıyorsanız, Ankara aktarmalı seferlerine de göz atabilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Tekirdağ’da Ulaşım İmkanları

Tekirdağ şehir içi ulaşımda otobüs ve minibüsler toplu ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Hem şehir içinde hem de ilçeler arasında ulaşım hizmeti veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler 16 hatta hizmet veriyor. Tekirdağ’ın en büyük ilçesi Çorlu’da da gelişmiş ulaşım ağı sayesinde dilediğiniz yere toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Tekirdağ’da ulaşım için taksileri tercih ederek daha konforlu ve hızlı seyahat etmeniz mümkün. 

Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Trakya Bölgesi’nde yolcu taşımacılığı yapan tek havalimanı olan Tekirdağ Çorlu Havalimanı 1998 yılından bu yana hizmet veriyor. Tekirdağ şehir merkezine 75, Çorlu merkeze ise 15 kilometre mesafede yer alan havalimanında kafe, restoran, duty-free mağazası ve otopark hizmeti bulunuyor. Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan Çorlu merkeze ulaşım sağlamak isteyenler otobüsleri tercih edebilir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin uçuş saatlerine göre düzenlediği 13 numaralı otobüs ile Çorlu Otogarı’na ulaşım sağlamanız mümkün. Daha hızlı ulaşım için taksi hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Tekirdağ’ı araç kiralayarak gezmeyi planlıyorsanız Pegasus’un araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.  


ARAÇ KİRALA

Tekirdağ'da Gezilecek Yerler

Marmara bölgesinin önde gelen şehirlerinden biri olan Tekirdağ doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve pırıl pırıl denizi ile gezginlerin uğrak yeri. İşte, Tekirdağ’da gezi listenize ekleyebileceğiniz noktalar…

Çamlıköy Kastro Sahili

Tekirdağ’ın yakınında bulunan Kastro bölgesi, tertemiz doğası ve ıssız sahili ile tam bir dinlence yeri. Bölgede konaklama tesisi bulunmasa da kamp alanında çadır kurarak tabiatla baş başa zaman geçirmek mümkün. Özellikle hafta sonu tatilleri için bölge oldukça cazip. 

Namık Kemal Evi

1992 yılında ünlü şair Namık Kemal’in anısına yapılan Namık Kemal Evi, Osmanlı mimarisine göre tasarlanmış. Üç katlı ahşap ev, müze olarak hizmet veriyor. Ünlü şairin kişisel eşyalarını ve yazmış olduğu eserleri yakından inceleyebilirsiniz.

Uçmakdere

Uçmakdere Tekirdağ

Tekirdağ sınırları içinde yer alan Uçmakdere, ülkemizin en kaliteli üzümlerinin yetiştiği yerler arasında. Yemyeşil doğası ile bilinen köyde sarp kayaların arasında uçsuz bucaksız deniz manzarası sizi karşılıyor.

İğdebağlar

Pek çok bağ ve iğde ağacının bulunduğu İğdebağlar, Tekirdağ’ın doğa harikası köylerinden biri.

Eriklice

Şarköy ilçesine bağlı olan Eriklice köyü, muhteşem doğası ve sessizliği ile huzurlu bir tatil arayışında olanların tercihi. Farklı yöresel yemekleri ve tertemiz denizi ile köy, ideal bir gezi rotası.

Hora Feneri

Şarköy yakınında bulunan Hora Feneri, 1861 yılında inşa edilmiş. Tamamı demir olan fener, günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış yapılardan biri.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

1967 yılında ziyaretçilerine kapılarını açan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Bizans dönemine ait pek çok silah, savunma aleti ve eşyayı bir arada görebileceğiniz bir yer. Ayrıca Tekirdağ’ın yöresel kıyafetleri ve el işleri de müzede yer alıyor.

Çorlu Kalesi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Kalesi, 6. yüzyıla ait bir yapı. Kalenin büyük bir kısmı yıkılsa da küçük bir bölümü hala ayakta kalmayı başarmış. Bizans döneminde inşa edilen kalenin etrafında dere yatakları bulunuyor.

Tekirdağ'da Nerede Kalınır?

Tekirdağ'da nerede kalınır

Anadolu ve Balkanlar arasında köprü görevi gören Tekirdağ, İstanbul’a yakınlığı ile özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Şehir merkezinde yer alan dört ve beş yıldızlı oteller yılın dört mevsimi konuklarına keyifli bir deneyim vadediyor. Yaz aylarında ise özellikle sahil kenarında yer alan otel ve pansiyonlar tatilcilerin favorisi. Şarköy, Çerkezköy ve Çorlu gibi ilçeler gezginlerin en çok rağbet ettiği yerlerden. 


OTEL REZERVASYONU YAP

Tekirdağ'da Ne, Nerede Yenir?

Trakya mutfağının öne çıkan lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz Tekirdağ’da zengin bir yemek çeşitliliği sizleri bekliyor. İşte, Tekirdağ’ın en sevilen lezzetleri...

Kelle Paça

Tekirdağ ile özdeşleşmiş lezzetlerden biri olan kelle paça, şehirde pek çok lokantada bulabileceğiniz bir çorba. Besleyici özelliği ise kelle paçayı denemek için bir diğer neden.

Tekirdağ Köftesi

Tekirdagda ne yenir köfte

Şehrin açık ara en ünlü lezzeti olan Tekirdağ köftesi, lezzet tutkunlarının da şehri ziyaret etme nedenlerinden biri. Üç aşamalı olarak yoğrulan ve harcın içine irmik konulara hazırlanan köfte, özel acı sosu ile tadını zirveye çıkarıyor.

Sini Mantısı

Et ile yapılan ve tepsiye yerleştirilerek fırınlanan sini mantısı, üzerine yoğurt dökülerek servis ediliyor.

Damat Paçası

Yufkaların üzerine küçük tavuk eti konularak hazırlanan damat paçası pişirildikten sonra yoğurt ile birlikte tüketiliyor.

Bulama

Üzüm pekmezinin çöven otu ile karıştırılmasıyla yapılan ve helva kıvamında sunulan tatlı, şehrin parmak ısırtan lezzetlerinden biri.

Yoğurtlu Borani

Ispanaklı iç harca pazı ve et eklenerek hazırlanan yoğurtlu borani, Trakya mutfağının önde gelen meze çeşitlerinden biri.

Tekirdağ Restoran Önerileri:

  • Geleneksel Tekirdağ Yemekleri: Etoba Restaurant, Arda Cunda Meze & Balık
  • Köfte: Meşhur Köfteci Abdi Özcan Tekirdağ Köftecisi, Özcanlar
  • Kahveciler: Waffle House, Jonathan Cafe

Tekirdağ'dan Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Tekirdağ’dan alınacaklar listesinin başında kilim ve halılar, heybe, yastık kılıfı, seccade takımı, tarhana, turşu, erişte ve salça yer alıyor. Tekirdağ merkezde bulunan dükkan ve mağazalardan yöresel ürünleri rahatlıkla satın alabilirsiniz. Tekira Alışveriş Merkezi kentin alışveriş için en sık ziyaret edilen noktası. Orion AVM ise Çorlu’ya yakın bir diğer alışveriş merkezi.

Tekirdağ Gece Hayatı

Son yıllarda turizmin gelişmesine paralel olarak gece hayatı da hareketlenen Tekirdağ’da, özellikle yaz aylarında pek çok eğlence alternatifi bulmak mümkün. Şehir merkezinde yer alan kulüplerde ve barlarda sosyalleşebilir, müziğin ve eğlencenin tadına varabilirsiniz. 

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Üzüm bağları ile çevrili olan Tekirdağ’da kendinize uygun bağ rotası oluşturarak keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz.
  • Türkiye’de yamaç paraşütü için en uygun yerlerden biri Uçmakdere. Eğer nabzınızı yükseltmek isterseniz burada yamaç paraşütü yapabilir, Trakya’nın nefis doğasını kuş bakışı görme şansı bulabilirsiniz. 
  • Tekirdağ’a kış aylarında gitmeyi planlıyorsanız, en kalın kıyafetlerinizi yanınıza almayı unutmayın. Rüzgarın da etkisiyle soğuk çok daha fazla hissediliyor. 

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +90
  • Şehir Kodu: 282
  • Tekirdağ-Çorlu Havalimanı: (0282) 682 40 36
  • Acil Yardım: 112

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tekirdağ kaç günde gezilir?

Tekirdağ'ı genel olarak 2 - 3 gün içinde keşfedebilirsiniz. Bu süre içinde şehir merkezi, tarihi yerler, sahil bölgeleri ve yerel lezzetleri denemek için yeterli zamanınız olacaktır.

Tekirdağ neyi ile meşhur?

"Tekirdağ'ın neyi meşhur?" sorusuna verilecek ilk cevap Tekirdağ köftesidir. Peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, bulama, damat paçası, pireşe, papaz mancası, manda yoğurdu ve kiraz Tekirdağ'ın diğer ünlü yiyecekleridir.

Çorlu neyi ile meşhur?

Çorlu, Ergene Köprüsü, Çorlu Kalesi ve Çorlu el dokuması bezleri ile bilinir. Ayrıca Çorlu, Türkiye'nin önemli tekstil üretim merkezlerinden biridir.

Çorlu hangi bölgede?

Çorlu, Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümünde yer alır. Tekirdağ ilinin en büyük ilçesidir.

Tekirdağ’da nasıl araç kiralayabilirim?

Tekirdağ'da araç kiralamak için uçak yolculuğu ile şehre gittiyseniz doğrudan Tekirdağ - Çorlu Havalimanı'ndaki araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Pegasus Araç Kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Tekirdağ şehir merkezinden araç kiralamayı planlıyorsanız, yine güvenilir kiralama firmalarını tercih etmenizi öneririz.

Yukarı Yukarı