tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Kazablanka Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Kazablanka Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Fas’ın en büyük şehri olması özelliğini taşıyan Kazablanka aynı zamanda Kuzey Afrika’nın ikinci büyük limanına da sahip. Dünyadaki suni limanlar arasında öne çıkan şehir, deniz ticaretinin hızlı gelişmesi ve şehirde birçok sanayi tesisi bulunmasıyla Fas’ın iş ve ekonomi merkezi olarak da kabul ediliyor.

kazablanka şehri

Tarihi

12. yüzyılda Berberilerin Anfa isimli küçük bir köyü olan Kazablanka, 15. yüzyılda Portekizlilerin yerleşim yeri haline geliyor ve Portekizce “Beyaz Saray” anlamına gelen “Casa Branca” adını alıyor. 1755 yılındaki büyük depremden sonra boşaltılan kent, 18. yüzyılda Sultan Sidi Muhammed bin Abdullah tarafından tekrar kuruluyor. Avrupalıların ve İspanyol tüccarların şehre yerleşmesi ile bugünkü adını alan Kazablanka, 1907 yılında Fransızların işgaline uğruyor, 1956 yılında ise bağımsızlığını geri kazanıyor.

Film

Kazablanka aynı zamanda 1942 Hollywood yapımı olan film ile de sinema tarihinde önemli bir yere sahip. Unutulmaz filmler arasındaki yerini koruyan Kazablanka bu sayede her zaman turistlerin merak ettiği şehirler arasında bulunuyor. Filmin etkisinin yanı sıra kentte merak uyandıran başlıklar arasında mimari yapı da göze çarpıyor. Fransız döneminde yapılmış olan şehir şimdilerde ise modern yapılarında tarihi koruyor.

Coğrafi Konum

Fas’ın kuzeybatısında bulunan Kazablanka, Atlas Okyanusu’nun kıyısında Cebelitarık Boğazı yakasında konumlanıyor. Kazablanka’nın Benslimane, Berrechid, El Jadida, Médiouna, Mohammadia, Nouaceur, Settat ve Sidi Bennour olmak üzere sekiz adet ilçesi bulunuyor. Kazablanka kuzeydoğusunda Rabat, güneydoğusunda Beni Mellal ve güneyde Makareş illeri ile çevrilidir.

Kazablanka Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Fas
Bölge: Fas’ın kuzeybatısı
Yüz ölçümü: 220 km2
Dil: Arapça
Ortalama sıcaklık: 17°
İklimi: Akdeniz
Bitki örtüsü: Maki
GMT ile arasındaki fark: GMT + 0
Telefon Kodu: +358
Para Birimi: Fas Dirhemi
Priz Tipi: Tip C


Kazablanka’ya Nasıl Gidilir?

Dünyanın her yerine seyahat etme imkânı sunan Pegasus, İstanbul’dan direkt olarak Kazablanka’ya uçuş sağlıyor. Alacağınız Kazablanka uçak bileti ile Muhammed V. Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık beş saatte varmak mümkün.

UCUZ UÇUŞ BUL

Muhammed V. Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Fas’ın en yoğun havalimanı olan Muhammed V. Uluslararası Havalimanı, Kazablanka’nın 30 km güneydoğusunda yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşım seçeneklerinde ise tren, otobüs, taksi ve araç kiralama bulunuyor.

Havalimanından şehir merkezine tren ile gitmek mümkün. Terminal 1’den 04.55-22.55 arasında saat başı kalkan tren ile şehir merkezine ulaşım yaklaşık 45 dakika sürüyor.

CTM otobüs firmasının işlettiği otobüsler ile havalimanından şehir merkezine gidilebilir. Terminal 1’den her saat kalkan otobüsler ile şehir merkezine yaklaşık 1 saatte varılıyor.

Diğer seçeneklerin yanı sıra rahat bir ulaşım sağlamak için havalimanındaki beyaz taksiler kullanılabilir. Şehir merkezine ulaşım taksiler ile yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Şehir merkezine kendi özel aracınız ile gitmek isterseniz ise Pegasus araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. İstediğiniz tarihler ve özelliklere göre birçok araç çeşidi sunan Pegasus hem daha hızlı hem de daha rahat bir ulaşım keyfi yaşatıyor. Havalimanından teslim alabileceğiniz araç ile dilediğiniz her noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir İçi Ulaşım

Kazablanka şehir içi ulaşım

Şehir içinde farklı noktalara ulaşım sağlamak için, taksi, otobüs ya da tramvay seçenekleri bulunuyor. Kazablanka’da beyaz ve kırmızı 2 çeşit taksi türü var. Beyaz taksiler kırmızı taksilere göre daha pahalı olsa da daha hızlı ulaşım sağlamak için kullanılabilir çünkü kırmızı taksiler dolmuş taksi olarak hizmet veriyor. İçindeki müşteri varken başka müşteri de alabilen taksilerde taksimetre açılmıyor. Bu yüzden de binmeden önce gidilecek yer için pazarlık yapılması gerekiyor.

Tramvay ile şehir içinde ulaşım sağlayacaksanız ise Kazablanka Belediyesi’nin web sitesinden hem tramvay güzergâh bilgilerini hem de şehirdeki banka, otel, sağlık ve elçilikler gibi önemli noktaları haritadan inceleyebilirsiniz. Tramvay ile yolculukta Rechargable Card kullanılıyor. Uygun fiyata ulaşım sağlamak için kullanılabilecek bu kadar tramvay istasyonlarından temin edilebilir.

Şehir içinde otobüs ile yolculuk ise otobüslerin kötü durumda olması nedeniyle genellikle yerel halk tarafından tercih ediliyor.

Kazablanka’ya Ne Zaman Gidilir?

Kazablanka'ya Ne Zaman Gidilir

Kazablanka Akdeniz iklimine sahip. En çok yağışı kasım ve mart aylarında alan şehrin en soğuk ayı 7.2° ile ocak ayı, en sıcak ayı ise 26.7° ile ağustos ayı oluyor. Bunaltıcı havalarda şehirde gezmek daha zor olduğundan nisan, mayıs, eylül ya da ekim aylarında tarihi mekânlar ve meydanlar rahatlıkla gezilebilir. 1 ya da 2 gün içerisinde şehrin tüm önemli noktaları keşfedilebilir.

Kazablanka’daki Festivaller

Şehirde çeşitli törenlerin yanı sıra birçok kültür ve sanat festivali de düzenleniyor. Müzik, tiyatro ya da spor tutkunuysanız seyahatinizi bu festival tarihlerine göre şekillendirebilirsiniz.

  • Amazigh Tiyatro Festivali (Mayıs)
  • Jazzablanca Festival (Temmuz)
  • Kazablanka Maratonu (Ekim)

Kazablanka’da Gezilecek Yerler

Kazablanka, sanayisi ve limanı ile gelişmiş bir şehir olmasının yanı sıra görülmeye değer yerleri ile de merak uyandırıyor. Özellikle mimari yapıları ile dikkat çeken Kazablanka’da, doğanın sunmuş olduğu harika manzaraları da izlemek ve gezmek mümkün.

2. Hasan Cami

kazablanka-2-hasan-cami

Fransız Mimar Michel Pinseau tarafından tasarlanan ve Atlantik kıyısına inşa edilen 2. Hasan Cami; Fas’ın en büyük, dünyanın ise 7. büyük camisi. 210 metre uzunlukta minaresi bulunan caminin içi 25 bin, avlusu ise 80 bin kişilik. Büyük çoğunluğu mermerden yapılan cami, mimarisi ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Kazablanka Katedrali

kazablanka-katedrali

1930 yılında Fransız Mimar Paul Tournon tarafından inşa edilen katedral Fas’ın bağımsızlığını ilan ettiği güne kadar Roma Katolik Kilisesi olarak hizmet vermiş. 1956 yılından sonra ise kültür merkezi olarak olan kullanılan katedral neo-gotik mimarisi ile oldukça ilgi çekici.

5. Muhammed Meydanı

kazablanka-muhammed-meydani

Kazablanka’nın Avrupa’ya açılan kapısı olarak bilinen 5. Muhammed Meydanı, resmi binalar ve otellere ev sahipliği yaptığı için şehrin idari merkezi olarak gösteriliyor. Art deco akımının özelliklerini taşıyan meydanda, tropikal bahçe ve şehrin izlenebileceği 50 metre yüksekliğinde bir kule bulunuyor.

Eski Medine

kazablanka eski medine

Şehrin en eski yerleşim yeri olan Eski Medine, otantik yerler görmek isteyenlerin uğrak yeri. Yüzyıllar önce şehir girişi olarak kullanılan bu bölge şimdilerde ise dar sokakları ve eski evleri ile öne çıkıyor. Sokaklara kurulmuş pazarlarda uygun fiyata alışveriş yapılabileceği gibi Fas’a özel yemekleri salaş restoranlarda da yemek mümkün.

Korniş Bölgesi

Şehrin en hareketli yerlerinden biri olan Korniş Bölgesi’nde yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor. Bölgede okyanus manzaralı oteller bulunduğu gibi denize girmek isteyenler için uzun kumsallar da var. Dinlenmek isteyenler ise palmiye ağaçları arasındaki kafeler ve restoranları tercih edebilir.

Morocco Mall

Afrika’daki en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Morocco Mall, yaklaşık 200 bin m²’lik bir alan üzerine kurulu. 600’den fazla dünyaca ünlü markaların buluştuğu alışveriş merkezi içerisinde dev bir akvaryum da bulunuyor. 1 milyon litre deniz suyu bulunan akvaryum silindir şekli ile 360° görüş açısı sağlıyor. Dünyada en büyük üçüncü akvaryumunda 3.750 çeşit mercan ve 37 balık türü yer alıyor.

Kazablanka’da Nerede Kalınır?

Kazablanka otelleri

Kazablanka’da seyahat amacına göre çeşitli bölgeler ve bu bölgelerde birçok otel bulunuyor. Atlas Okyanusu manzaralı ve sakin bir tatil isterseniz Korniş Bölgesi ya da Maarif Bölgesi’ndeki otelleri tercih edebilirsiniz. Sahil kenarında bulunan bu bölgede çeşitli parklar ve dinlenme alanları yer alıyor.

Şehir merkezindeki tarihi yerler ya da meşhur pazarları gezip Kazablanka’nın dokusunu hissetmek istiyorsanız Rue Bölgesi’ndeki otellerden birini tercih edebilirsiniz. Bu bölgedeki oteller şehir merkezindeki önemli noktalara yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Kazablanka’ya sadece iş seyahati için geldiyseniz ve havalimanına yakın olmak isterseniz Atlas Havalimanı Oteli’nde konaklayabilirsiniz.

Şehirde lüks otellerin yanı sıra butik oteller ya da pansiyonlar da yer almakta. Uygun fiyata temiz ve konforlu bu seçenekler arasından birini tercih edebilirsiniz. Kazablanka’da ev ya da apart kiralama seçenekleri de mevcut. Ancak şehirde gezmek için 1-2 gün yeterli olduğundan genellikle turistler tercihini otellerden yana kullanıyor.


OTEL REZERVASYONU YAP

Kazablanka’da Ne, Nerede Yenir?

kazablanka baharatlar

Fransız, Berberi ve Endülüs mutfaklarının harmanlanmasından doğan Fas mutfağı, son derece egzotik bir mutfak. Şeker ve tuzun birçok yemekte beraber kullanıldığı Fas mutfağının vazgeçilmez enstrümanları arasında soğuk sıkma zeytinyağı, limon turşusu, kuru meyve ve ağır baharatlar bulunuyor.

  • Restaurant Cafe La Squala: Et tajin
  • Zayna Resto: Deniz ürünü Bastilla
  • Al Mounia: Kuskus
  • Casa Fish: Fas çayı

 

Kazablanka’da Ne, Nereden Alınır?

kazablanka hediyelik eşya

Kazablanka’da alışveriş genellikle halk pazarlarından yapılıyor. Eski Şehir bölgesinde yer alan esnaftan deri eşyalar, çanak, çömlek, seramik, halı veya nargile gibi Fas’a özel hediyelik eşyalar satın alınabilir. Hediyelik eşyaların yanı sıra bu bölgede Fas’a özel baharatlar ya da sebze, meyvelerde bulunuyor. Bölge halkından alışverişin en önemli kurallarından birisi de pazarlık yapmak. İlk başta yüksek fiyat söyleyen esnaf daha sonrasında sıkı bir pazarlık ile uygun fiyata satış yapıyor.

Dünyaca ünlü markaların mağazalarından alışveriş yapmak istiyorsanız Ain Diab bölgesindeki Afrika’nın en büyük alışveriş merkezi olan Morocco Mall’dan ya da moda zinciri markaların mağazalarının bulunduğu Maarif bölgesinden alışveriş yapabilirsiniz.

Kazablanka’da Gece Hayatı

kazablanka gece hayatı

Kazablanka’daki gece hayatı Fas’ın diğer meşhur şehirleri ile karşılaştırıldığında daha sakin. Şehrin eğlence mekânları genellikle Ain Diab bölgesinde toplanmış durumda. Bu bölgedeki barlarda çeşitli müzik alternatifleri olduğu gibi şehirdeki otellerin birçoğunda eğlence imkânı sunuluyor.

Otelden çıkmadan eğlenmek isterseniz Kenzi Tower Hotel’de konaklayabilirsiniz. Otelin içerisinde bulunan Sky 28 isimli barda Kazablanka’yı panoramik bir şekilde izlerken farklı kokteylleri de deneyebilirsiniz. Hyatt Regency Hotel’de bulunan Black House gece kulübünde de diğer turistler ile eğlenebilirsiniz. Bu kulübe girmek için otelde konaklama şartı bulunmuyor ancak giren kişilerin kıyafetlerinin şık olması gerekiyor.

Şehrin dünyada daha da tanınır olmasını sağlayan Kazablanka filminin çekildiği Rick’s Cafe’de hafif müzik eşliğinde rahat bir yemek yerken kafenin farklı dekorasyonunu da inceleyebilirsiniz.

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Kazablanka’nın ana dili Arapça olsa da çoğu yerde Fransızca konuşuluyor.
  • Halk pazarlarından alışveriş yapacaksanız esnaf ile pazarlık yapmanız gerekiyor.
  • Kazablanka’ya gitmeden önce yanınıza yeterince Fas Dirhem’i almalısınız. Şehirde dövizler genellikle düşük kurdan bozduruluyor ve birçok yerde kredi kartı geçmiyor.
  • Çok fazla turist gibi gözükmemeniz özellikle Eski Şehir bölgesinde sizi yankesicilikten koruyacaktır. Bu sebeple gezerken yanınızda çok fazla para taşımamanız da öneriliyor.
  • Kazablanka’da deniz oldukça dalgalı olduğu için yüzmek isteyenlerin çok fazla açılmaması ya da tek başına yüzmemesi tavsiye ediliyor.

Önemli Telefonlar

Ülke Kodu: +212

Şehir Kodu: 522

Şehir Havalimanı: +212 5225-39040

Polis: 19

Ambulans: 15

Yukarı Yukarı