tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi;

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Ağrı Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Ağrı Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Soğuk ve kuru iklimi ile akıllarda yer edinen, Doğu Anadolu Bölgesi’nin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biri olan Ağrı, doğal güzelliklerinin yanında tarihi mirasını da misafirlerine sunuyor. Bu şehre gittiğinizde kendinizi eski bir medeniyetin ortasında kalmış gibi hissedebilir, geçmişe olan özlemi hâlâ korunan tarihi yapılar arasında giderebilirsiniz.   Orta Asya kavimlerinin Anadolu’ya geçtiği sırada köprü görevi gören ve yüzyıllar öncesine dayanan tarihi ile birçok medeniyete kucak açan Ağrı, en son 15 Nisan 1918 yılında Sovyetler Birliği ile imzalanan anlaşma sonucunda Türk topraklarındaki yerini almıştır.   Genellikle soğuk havanın etkisini hissettirdiği şehrin komşu olduğu isimler ise kuzeyde Iğdır ve Kars, güneyde Van ve Bitlis, batıda Muş ve Erzurum, doğuda ise İran'dır.  

Ağrı şehir gezi rehberi

 

Ülke: Türkiye
Bölge: Doğu Anadolu
Yüz ölçümü: 11.520 km2
Ortalama sıcaklık: 6.6 C
İklimi: Karasal
Bitki örtüsü: Bozkır
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +346
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Ağrı’ya Nasıl Gidilir?

Ağrı nasıl gidilir

Türkiye'nin doğu sınırında yer alan Ağrı’ya hava yoluyla oldukça konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ağrı’ya hangi şehirlerden direkt veya aktarmalı olarak gideceğinizi öğrenmek için Pegasus Hava Yolları sayfası üzerinden Ağrı uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.  

UCUZ UÇUŞ BUL

 

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

 Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ve servis araçları ile ulaşabilirsiniz. Uçak seferlerine göre düzenlenen yolcu servisleri ile konforlu ve ekonomik bir şekilde merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz.   Havalimanı şehre sadece 9 km uzaklıkta konumlandığı için taksi seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Her iki taşıt türünde de 15-20 dakika içerisinde merkeze ulaşım sağlamak mümkündür.   Pegasus’un araç kiralama hizmetinden faydalanmak isterseniz, gideceğiniz tarihler için beklentiniz ve bütçenize özel olarak sunulan araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir İçi Ulaşım

Ağrı’da şehir içi ulaşımda belediyenin tahsis ettiği toplu taşıma araçları kullanılmaktadır. Belediye otobüsleri ile şehre uzak mesafelerde bulunan ilçelere de seferler düzenlenmektedir. Dilerseniz şehir içi ulaşımda kullanmak üzere Ağrı Kart satın alarak indirimli hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Ağrı’ya Ne Zaman Gidilir?

Ağrı ne zaman gidilir

Soğuk iklime sahip olan Ağrı’ya seyahatiniz öncesinde hava durumunu kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Şehir, karasal iklimi nedeniyle, kışın oldukça soğuk, yazın ise oldukça sıcaktır. Gezi amaçlı gitmek isteyenler için ilkbahar ve sonbahar ayları idealdir. Ağrı’yı tam anlamıyla gezmek, tüm lezzetlerini denemek ve rahatça dolaşmak istiyorsanız 3-4 günlük bir plan yaparak şehrin güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.  

Ağrı’daki Festivaller

  Ağrı'da diğer şehirlere nispeten yıl içerisinde fazla toplu etkinlik olmasa da özellikle haziran ayında icra edilen kültür ve sanat festivali oldukça dikkat çekicidir. Şehirdeki başlıca festival ve etkinlikler şunlardır:  

  • Şehrin Düşman İşgalindan Kurtuluşu Etkinlikleri (Nisan)
  • Ehmedi Fani Kültür Sanat ve Turizm Festivali (Haziran)
  • Ağrı Dağı Efsanesi Festivali (Ekim)

 

Ağrı’da Gezilecek Yerler

Sahip olduğu doğal ve büyüleyici güzelliklerin yanı sıra ev sahipliği yaptığı tarihi hikayeler de hayranlık uyandıran Ağrı, keşfedilmeyi bekleyen pek çok rotasıyla turistlerin yakın markajında. Cami, kümbet ve saray gibi pek çok tarihi yapıyı keşfe çıkabileceğiniz şehir; kaplıcaları ve meşhur doğası ile de keyifli bir seyahat deneyimi vadetmektedir.  

İshak Paşa Sarayı

Ağrı İshakpaşa Sarayı

Osmanlı mimarisini en şeffaf haliyle gözler önüne seren bu saray Doğubeyazıt ilçesinde bulunur. Selçuklu ve Fars kültürü esintilerini de barındıran sarayın en önemli özelliği ise dünyada kalorifer tesisatının döşendiği ilk yer olmasıdır.  

Şoşik Kalesi

İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Karlıca ilçesinde yer alan Şoşik Kalesi, dik kayaların üzerindeki duruşuyla görenlerde hayranlık uyandıran bir tarihi yapıdır. Nefes kesen şehir manzarası bu kale üzerinden izlenebilir.  

Ağrı Dağı

Ağrı Dağı

  Ağrı denildiği zaman olmazsa olmaz bir isim elbette ki Ağrı Dağı. Masallara konu olan, adına türküler yazılan bu dağ, Ermenistan ve İran sınır kavşağında bulunmaktadır. Kuzeyine çıkıldığı zaman Iğdır Ovası mükemmel manzarası ile sizi selamlar. “Türkiye’nin en yüksek dağı” unvanına sahip Ağrı Dağı’nın %35’lik kısmı şehrin sınırları içerisindedir.  

Üç Kilise

 Taşteker Köyünde bulunan Üç Kilise, Ağrı’nın birden çok medeniyete ev sahipliği yaptığının kanıtlarından biridir. Çok eskilerden beri kutsal olarak kabul gören bu mekân birçok kitapta da yerini almıştır.  

Doğubayazıt Kalesi

 Antik kent özelliği taşıyan kale, Doğubayazıt’ın 5 km uzağında bulunmaktadır. Kale üzerinde yer alan işaretler, buranın Urartu zamanlarından beri ayakta kaldığını göstermektedir.

Ağrı’da Nerede Kalınır?

Ağrı nerede kalınır

Ağrı'da hem butik otel hem de daha lüks konaklama seçenekleri bulmanız mümkündür. Vatan Mahallesi, Büyük Ağrı Caddesi, Kağızman Caddesi; konaklama seçeneklerinin sıklıkla yer aldığı konumlar arasındadır. Buna karşın Ağrı’nın merkezinde bütçenize uygun konuk evleri de bulabilirsiniz.


OTEL REZERVASYONU YAP

Ağrı’da Ne, Nerede Yenir?

Ağrı yemekleri

Yüzlerce yıllık tarihi lezzetleriyle Ağrı birbirinden güzel sofralara ev sahipliği yapar. Ağrı mutfağının büyük kısmını hamur işleri ve etli yemekler oluşturur. Ağrı seyahatinizde; haşıl, halise, çiriş ketesi, hengel gibi pek çok özgün lezzeti tadabilirsiniz.  

  • Yöresel mutfak (Abdigor köfte vs.): Ergül’ün Mutfağı
  • Ağrı’nın meşhur kebabı: Emin Kebap Salonu
  • Geleneksel Türk mutfağı: Semazan Restoran
  • Döner: Sultan Sofrası

 

Ağrı’da Ne, Nereden Alınır?

Ağrı alışveriş

  Ağrı merkezinde bulunan İsmail Beşikçi Caddesi üzerindeki mağazalardan ve yöresel lezzetleri sunan esnaflardan alışveriş yapabilirsiniz. Buraya geldiğinizde şehrin doğal balından ve lezzetli peynirlerinden de alabilirsiniz. Merkezde bulunan yöresel dükkanlardan Ağrı’nın kültürel kıyafetlerinden de satın alabilirsiniz. “Dev bir halı ve kilim pazarı” şeklinde tanımlanan Doğubayazıt bölgesinde ise göz kamaştıran Anadolu, İran ve Kafkasya halılarından satın alabilirsiniz. Çoğu el dokuması olan bu halılar hediyelik olarak da alınabilir.

Ağrı’da Gece Hayatı

Ağrı gece hayatı

Ağrı merkezde bulunan kafeler ve türkü barlar akşamları canlanarak eğlenceli saatler geçirmenizi sağlar. Buradaki gece hayatı kültürü daha çok türkülerle harmanlanmıştır ve sizi alıp Anadolu’nun eşsiz atmosferi içerisinde gezintiye çıkarır.

Ağrı’ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Karasal ve soğuk bir iklime sahip olan Ağrı’ya giderken kesinlikle yanınıza sizi sıcak tutacak kıyafetler almalısınız.

Önemli Telefonlar  

Ağrı Şehir Kodu: 472

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı: (0 472) 216 04 00

// TODO: diğer dillerde kaydı eklenecek. migration yapılacak.
Yukarı Yukarı