tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Ordu Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Ordu Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Ordu şehri

Ordu’nun tarihi MÖ 7.yüzyıla kadar dayanmaktadır. Şehirde ilk yerleşimin bu zamanlarda olduğu bilinmektedir. MÖ 675 yılından sonra Ordu; Kimmerler, Persler, Makedonlar ve Miletlilerin egemenliği altına girmiştir. Makedonlar, Perslerin bu bölgedeki hâkimiyetine son verdikten sonra, şehir Karadeniz Pontus Devleti’nin egemenliği altına girmiştir. 1071 Malazgirt Zaferi ile birlikte bölge Türkler tarafından kontrol edilmiştir.    

Pek çok kültüre ve millete ev sahipliği yapan Ordu’ya neden “ordu” ismi verildiği konusunda pek çok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en ünlü olanı ise, Giresun’un fethi sırasında Eskipazar bölgesinde 12 bin kişinin toplandığı ve bu nedenle bölgeye “ordu” ismi verildiğidir.

Karadeniz’in nadide güzelliklerine ev sahipliği yapan Ordu, günümüzde yerli yabancı pek çok turisti ağırlamaktadır.  

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Karadeniz
Yüz ölçümü: 303,6 km2
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 14.5 C
İklimi: Karadeniz
Bitki örtüsü: Orman
GMT ile arasındaki fark: UTC+3
Telefon Kodu: 452
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Ordu’ya Nasıl Gidilir?

Ordu'ya nasıl gidilir?

Pegasus Hava Yolları’nın Ordu’ya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşları bulunmaktadır. Karadeniz’in muhteşem doğasının tadını çıkartmak isterseniz İstanbul’dan direkt, diğer şehirlerden ise İstanbul aktarmalı olarak şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçuş tarihi ve detayları için Ordu uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Ordu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Ordu-Giresun Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre mesafede bulunmaktadır. Ordu’ya gelen turist sayısının her geçen gün artması nedeni ile havaalanı ve şehir merkezi arasındaki ulaşım ağı gelişmektedir.  

Havalimanından şehir merkezine, havalimanına inen her uçuş için düzenlenen Havaş yolcu servislerini kullanarak ulaşabilmeniz mümkündür. Şehir merkezi dışında Ünye, Perşembe, Fatsa gibi ilçelere de ulaşım imkânı bulunmaktadır.  

Ordu seyahatinizi daha konforlu kılmak ve araç kiralamak isterseniz Pegasus araç kiralama hizmeti sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Seyahat tarihlerinize göre sunulan araç seçeneklerinden dilediğiniz aracı kiralayabilir ve havalimanından teslim alabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Ordu Şehir İçi Ulaşım

Ordu’da şehir içi ulaşım minibüs ve otobüsler ile sağlanmaktadır. Bu otobüs ve minibüsler Ordu’nun hemen hemen her bölgesine ulaşım sağlamaktadır. Belediye otobüsleri için Ordum Kart temin ederek, daha avantajlı fiyatlarla şehir içi ulaşımı gerçekleştirebilirsiniz.  

Minibüs ve otobüsler dışında taksileri kullanarak da şehir içinde seyahat edebilirsiniz.

Ordu’ya Ne Zaman Gidilir?

Ordu şelale

Ordu, Karadeniz bölgesinde yer aldığı için yılın hemen hemen her döneminde yağış almaktadır. Özellikle sonbahar aylarında çok şiddetli yağışlar meydana gelmektedir. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Ordu için ideal seyahat dönemi ilkbahar ve yaz aylarıdır.  

Ordu’daki Festivaller

Ordu gezinizi planlamak için festival zamanlarını da göz önünde bulundurabilirsiniz.  

  • Çambaşı Kar Festivali (Ocak)
  • Perşembe Yaylası Festivali (Temmuz)
  • Vovsvos Şenliği (Temmuz)
  • Mayıs Yedisi Şenliği (Mayıs)
  • Uçurtma Şenliği (Mayıs)

 

Ordu’da Gezilecek Yerler

Ordu, Karadeniz'in alışılmış yapılanmasına sahip şehirlerinden biri olmasına karşın; olağanlıktan sıyrılan pek çok doğal, tarihi ve kültürel güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Şehirde gezip görülebilecek pek çok mekân bulunmaktadır.  

Boztepe

Ordu boztepe

İl merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve 450 metre yükseklikte konumlanan Boztepe, ziyaretçilerine muhteşem bir Karadeniz manzarası sunar. Şehir merkezinden teleferik ile ulaşım sağlayabileceğiniz tepede; yeme-içme tesisleri ve piknik alanlar da bulunur.  

Paşaoğlu Konağı

1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmış olan konağın taşları Ünye’den, ahşapları ise Romanya’dan getirilmiştir. Günümüzde Paşaoğlu Konağı ve Etnografya müzesi olarak misafirlerini ağırlamaktadır.  

Taşbaşı Kilisesi

Ordu kilise

Ordu’nun merkezinde bulunan kilise, 1853 yılında Rum Ortodoks Hristiyanları tarafından yaptırılmıştır. Yapımında kesme taş kullanılan kilise belirli bir süre cezaevi olarak da kullanılmıştır. Taşbaşı Kilisesi günümüzde Ordu’yu ziyarete gelen turistlerin uğrak mekânlarından biridir.  

Yason Burnu

Ordu yason burnu

Bir yarımada olan Yason Burnu, il merkezine 28 kilometre uzaklıktadır. 1.derece arkeolojik, 2.derece doğan SİT alanı olan Yason Burnu; sahip olduğu doğal güzellikler ile oldukça ünlüdür. Ayrıca Yason Burnu içerisinde ziyarete açık tarihi bir kilise de bulunmaktadır.  

Bolaman Kalesi

Kale, Pontus Rum İmparatorluğu zamanında yapılmıştır. O dönemin izlerini taşıyan kalede; karakol ve kale gözlem faaliyet için oluşturulan iki bölüm bulunmaktadır. Bolaman Kalesi, tarih severlerin şehirdeki ilk durakları arasındadır.  

Ordu’da Nerede Kalınır?

Ordu otelleri

Son zamanlarda Karadeniz şehirlerine olan gezi ve turların artması ile Ordu, turizm açısından gelişmeye başlamıştır. Şehirde her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Ordu’nun en çok tercih edilen ve şehir merkezinde yer alan otelleri ise; oldukça lüks bir hizmet sağlayan Radisson Blu Hotel ve deniz manzarasıyla ünlü Anemon Ordu Hotel’dir.  

Eğer şehir merkezinde konaklamak istemiyorsanız Ünye ve Fatsa gibi ilçelerde de konaklama imkânı bulunmaktadır. Yanıklar Apart Otel ve Dolunay Otel, bu bölgelerin en sık tercih edilen konaklama alternatiflerindendir.


OTEL REZERVASYONU YAP

Ordu’da Ne, Nerede Yenir?

Ordu fındık

Ordu’da, Karadeniz’in yöresel lezzetlerinin yanı sıra kebap ve pide gibi Türkiye mutfağının özel lezzetlerini de tadabilirsiniz.  

  • Deniz mahsulleri: Derin Balık
  • Pide, Lahmacun: Meşhur Pide
  • Çorba, Köfte: Atabey Lezzet Çiftliği
  • Balık: Çamburcu Balık Restaraunt
  • Serpme kahvaltı: Fatsalı Hünkâr Restaraunt

 

Ordu’da Ne, Nereden Alınır?

Ordu alışveriş

Ordu’da yöresel lezzetleri bulabileceğiniz pek çok semt pazarı bulunmaktadır. Bu semt pazarlarından kestane balı ve çay gibi şehrin meşhur lezzetlerinden alabilirsiniz. Perşembe ilçesi ve Tirebolu’dan toplanan bu çayları tadını asla unutamayacaksınız. Semt pazarlarının dışında yaylalara çıkarak da pek çok yiyecek alabilirsiniz. Yağ, çilek, mısır ekmeği, reçel, pekmez gibi bir sürü doğal ürünü yaylalarda esnaflardan satın alabilirsiniz. Markaların yer aldığı daha büyük bir alışveriş merkezi isterseniz Novada AVM’yi ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Gece Hayatı

Ordu gece hayatı

Ordu’nun en çok tercih edilen gece mekânı Atatürk Bulvarı’nda bulunan Bar&Bar’dır. Bunun yanı sıra Jazz Pub, Köşk Pub, Küba Club, Gardenya Club, Cafe’s Karaoke gibi mekânlar da oldukça sık tercih edilmektedir.

Önemli Telefonlar

Ordu Telefon Kodu: 452

Ordu Havalimanı: 0452 226 28 52  

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ordu'ya nasıl ulaşabilirim? En yakın havaalanı neresidir?

Ordu'ya ulaşmak için en yakın havaalanı "Ordu-Giresun Havalimanı"dır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ordu'ya direkt uçuşlar bulunmaktadır. Karayolu ile ulaşmayı tercih ederseniz; Samsun, Trabzon ve diğer şehirlerden otobüs veya özel araç kullanabilirsiniz.

Ordu neyi ile meşhurdur?

Ordu, özellikle fındık ile ünlüdür. Türkiye'nin önemli fındık üretim bölgelerinden biri olan Ordu aynı zamanda kivi üretimi ile de öne çıkar. Bunların yanı sıra galdirik kavurması, sakarca kayganası, lobye, etli pancar sarması, içli tava, ceviz helvası Ordu'nun meşhur lezzetleri arasında sayılabilir.

Ordu'da gezi planlarken nelere dikkat etmeliyim?

Ordu, Karadeniz iklimi etkisi altındadır, bu nedenle yağışlar bol ve hava nemlidir. Yanınıza yağmurluk ve uygun giysiler almayı unutmayın. Fındık hasat dönemi; Eylül-Ekim aylarına denk gelir ve bu dönemde şehirde canlılık yaşanır, daha hareketli ya da daha sakin bir gezi planlıyorsanız bunu göz önünde bulundurmalısınız. Karadeniz mutfağının tadını çıkarın ve özellikle fındık içeren tatlıları denemenizi tavsiye ederiz.

Ordu çevresinde doğa yürüyüşleri veya doğa sporları için uygun bölgeler var mı?

Evet, Ordu ve çevresi doğa severler için birçok fırsat sunar. Doğal güzellikler arasında yaylalar, ormanlar, dereler ve trekking için uygun patikalar bulunmaktadır. Gölköy ve Çambaşı Yaylası gibi bölgeler, doğa yürüyüşleri ve doğa sporları için popüler destinasyonlardır.

Ordu'da yerel el sanatları veya alınabilecek hediyelik eşyalar nelerdir?

Ordu'da alabileceğiniz yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar arasında el yapımı fındık figürleri, yöresel halılar, bakır ürünler, oyma taşlar, örgü sepetler ve bastonlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra ahşap yakma ve dağlama sanatı da yapılmaktadır. Orduya kadar gelmişken; Tirebolu çayı, Ordu balı ve bolca fındık almadan dönmeyin.

Ordu'da nasıl araç kiralayabilirim?

Ordu'da araç kiralamak için uçak yolculuğu ile şehre gittiyseniz doğrudan havalimanındaki araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Pegasus Araç Kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Ordu şehir merkezinden araç kiralamayı planlıyorsanız, yine güvenilir kiralama firmalarını tercih etmenizi öneririz.

Yukarı Yukarı