tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Helsinki Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Helsinki Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Kuzey Avrupa’nın önde gelen şehirleri arasında yer alan Helsinki göz alıcı mimari yapıları, huzur veren doğası, yıl boyunca devam eden kültür-sanat etkinlikleri ile keşfedilmeye değer rotalardan biri. “Baltık’ın Kızı” unvanı ile 1812 yılından günümüze Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, 640 bini aşkın nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehri. Yılın 200 günü Kuzey Işıkları’nı görme imkanı sunan şehir, sizlere eşsiz bir seyahat deneyimi vadediyor. 

Helsinki Gezi Rehberi

Helsinki Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Finlandiya
Bölge: Kuzey Avrupa
Yüz ölçümü: 215.12 km²
Dil: Fince
Ortalama sıcaklık: 5 °C
İklimi: Soğuk-ılıman iklim
Bitki örtüsü: Tundra
GMT ile arasındaki fark: GMT+2
Telefon Kodu: +358
Para Birimi: Euro
Priz Tipi: Tip C/F


Helsinki Nerededir?

Finlandiya’nın güneyinde konumlanan Helsinki, Baltık Denizi’ne kıyısı olan Avrupa Birliği’nin en kuzeydeki başkenti. Finlandiya Körfezi’nde bulunan Helsinki’de yaklaşık 315 ada yer alıyor. Bu özelliği ile tam bir adalar şehri olan Helsinki; Vanta, Kauianinen ve Espoo şehirleri ile komşu. Şehir, Stockholm ve Kopenhag’dan sonra İskandinavya’nın üçüncü büyük metropolitan alanına sahip. 

Helsinki’ye Ne Zaman Gidilir?

Helsinki’ye Ne Zaman Gidilir?

Helsinki’de her ne kadar kış ayları soğuk ve yağışlı geçse de Gulf Stream akıntısı sebebiyle kuzey bölgelerdeki şehirlere oranla sıcaklıklar daha yüksek seyrediyor. Ocak ve şubat Helsinki’nin en soğuk ayları olmakla birlikte sıcaklık ortalama -5 °C. Şehri kış aylarında ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, en kalın kıyafetlerinize bavulunuzda yer açın. Özellikle termal kıyafetler ve kar botu şehri gezerken soğuktan büyük ölçüde korunmanızı sağlayabilir. Kış döneminde havanın saat 15.00 civarında karardığını da unutmayın.

Nisan ayından itibaren yükselmeye başlayan sıcaklıklar haziran ve temmuz aylarında ideal seviyeye ulaşıyor. Helsinki gezisi yapmak isteyenler için bahar ve yaz ayları en uygun dönem. Yaklaşık 20 °C'yi gösteren termometreler ile birlikte gündüz süresinin 18 saati bulması da gezginler için oldukça avantaj sağlıyor. Eğer büyüleyici Kuzey Işıkları’nı görmek istiyorsanız, seyahatinizi eylül-mart ayları arasında planlayabilirsiniz. Helsinki’yi baştan sona keşfetmek için beş günlük bir gezi planı ideal. 

Helsinki’deki Festivaller

Helsinki gezinizde unutulmaz anılar biriktirmek istiyorsanız, birbirinden renkli etkinliklere katılabilir, şehrin farklı bir yüzünü tanıma fırsatı bulabilirsiniz. İşte, Helsinki’de yıl boyunca düzenlenen festivaller...

  • Helsinki Kahve Festivali (Nisan)
  • World Village Festival (Mayıs)
  • Helsinki Samba Festivali (Haziran)
  • Helsinki Bira Festivali (Haziran)
  • Helsinki Festivali (Ağustos)
  • Flow Festival (Ağustos)
  • Helsinki Uluslararası Film Festivali (Eylül)
  • Helsinki Uluslararası Moda Fuarı (Eylül)
  • Baltic Circle Festival (Kasım)

Helsinki’ye Nasıl Gidilir?

Helsinki’ye gitmeyi düşünüyorsanız İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşla Helsinki-Vantaa Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Size en uygun tarihleri Helsinki uçak bileti sayfasından inceleyebilirsiniz. Farklı şehirlerden Helsinki’ye ulaşmak için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmalı seferleri tercih edebilirsiniz. 

UCUZ UÇUŞ BUL

Helsinki’de Ulaşım İmkanları

Helsinki şehir merkezi küçük olduğu için yürüyerek keşfetmesi oldukça zevkli. Kentte gelişmiş bir toplu taşıma ağı da mevcut. Metro, otobüs, tramvay, tren ve feribot, Helsinki şehir içi ulaşımda tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Metro, özellikle gezginler için en hızlı ve kullanımı kolay ulaşım aracı. 17 istasyona sahip olan Helsinki metrosu pazartesi-cuma günleri arası 05.00-23.00, cumartesi günleri ise 06.00-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Pazar günleri ise metro 07.00’de açılıyor.

Toplu taşıma araçları arasında kullanabileceğiniz diğer bir seçenek ise tramvay. 11 farklı hatta yolcu taşıyan tramvaylar şehrin her bölgesini birbirine bağlıyor. 2 ve 3 numaralı tramvaylara binerseniz, Helsinki'de gezilecek yerlerin neredeyse tamamına kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Helsinki’de özellikle yaz aylarında ziyaret edebileceğiniz pek çok ada bulunuyor. Bu adalara iskelelerden düzenli olarak hareket eden feribotlar sayesinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Suomenlinna Adası, şehri ziyaret edenlerin en fazla ilgi gösterdiği adalar arasında yer alıyor. Helsinki Market Square alanındaki Kauppatori İskelesi’nin önünden yıl boyunca hareket eden feribotlar ile adaya 15 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. 06.20-02.20 saatleri arasında hizmet veren vapurlar için biletinizi gişe ve otomatlardan satın alabilirsiniz.

Şehir içinde bisiklet kullanımı da oldukça yaygın. Dilerseniz saatlik ya da günlük olarak bisiklet kiralayarak şehri yerlisi gibi gezebilirsiniz. 

Helsinki-Vantaa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Helsinki’ye yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Helsinki-Vantaa Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Helsinki-Vantaa Havalimanı, Finlandiya’nın Vantaa şehrinde yer almakla birlikte burası Helsinki’nin banliyö şehri olduğu için kent merkezi olarak kabul ediliyor. İskandinavya’nın dördüncü büyük havalimanı olan Helsinki-Vantaa Havalimanı’ndan şehir merkezine ortalama 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile varabilirsiniz. Toplu taşıma kullanarak şehir merkezine gitmek isteyenler için bu süre 40 dakikayı bulabiliyor. Terminal 1’in önünden hareket eden 615 numaralı otobüs her 15 dakikada bir havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlıyor. Biletinizi otomatlardan veya şoförden alabilirsiniz.

Terminal 2 önünden hareket eden Finnair City Bus, şehir merkezine ulaşım için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek. Yolculuk ortalama 20 dakika sürüyor. Biletinizi otomatlardan temin edebileceğiniz gibi şoförden de satın alabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için tercih edebileceğiniz üçüncü seçenek ise tren. Helsinki Airport Train ile yaklaşık 30 dakikada şehir merkezine gidebilirsiniz. Terminal 2’de yer alan tren istasyonu önündeki otomatlardan biletinizi kolaylıkla satın alabilirsiniz. Şehir merkezine daha konforlu bir şekilde ulaşım sağlamak isterseniz, havalimanı önünden hareket eden taksileri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Pegasus’un araç kiralama alternatiflerini inceleyerek Finlandiya’nın diğer şehirlerini de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.  


ARAÇ KİRALA

Helsinki'de Gezilecek Yerler

Kuzey Avrupa’nın en ilgi çekici kentlerinden biri olan Helsinki, gezilecek yerler açısından da renkli noktalara sahip. İsveç ve Rus kültüründen izler taşıyan mimari yapıları ile "Baltık’ın Kızı" lakaplı bu şehir, gezginleri farklı bir deneyime davet ediyor. İşte, Helsinki'de keşfedilmesi gereken noktalar…

Kauppatori

Şehrin en görkemli meydanlarından biri olan Kauppatori, Belediye Binası ve Başkanlık Sarayı'na ev sahipliği yapıyor. Kentin en kalabalık noktalarından olan meydanda, Fin mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz restoranlar, çeşitli mağazalar ve Baltık Denizi’nin enfes manzarası size keyifli anlar yaşatacak.

Tuomiokirkko

Tuomiokirkko

1852 yılında inşası tamamlanan Tuomiokirkko, Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks Kilisesi olma özelliğine sahip. Neoklasik mimari tarzın en güzel örneklerinden kabul edilen yapının tepesinde 12 havari heykeli bulunuyor. Kilise, yılın çeşitli zamanlarında kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Temppeliaukio

Temppeliaukio

Töölö Mahallesi içerisinde yer alan Temppeliaukio, hayatınızda görebileceğiniz en sıra dışı kiliselerden biri. Timo ve Tuomo Suomalainen adlı iki kardeşin tasarımı olan kilise, modern mimarisi ile bir kiliseden çok daha fazlası. Büyük bir kayanın oyulması sonucu oluşturulan mimari yapı, kusursuz akustiği ile yılın çeşitli zamanlarında pek çok konser ve etkinliğe de sahne oluyor.

National Museum of Finland

1893 yılında kurulan National Museum of Finland, 1910 yılında tamamlanan göz alıcı mimarisi ile ziyaretçilerini karşılıyor. Binanın hemen girişinde yer alan freskler, mimari yapının görkemini anlamanız için yeterli. Fin halkının tarihi ve toplumsal gelişimine odaklanan geniş koleksiyon içerisinde madalyalar, metal eşyalar ve mücevherler dikkat çekiyor. 

Kiasma Contemporary Art Museum

1998 yılından beri modern mimari binasında hizmet vermeye başlayan Kiasma Contemporary Art Museum sanatseverlerin uğrak yeri. Finlandiya’nın önde gelen çağdaş sanatçılarının eserlerinin sergilendiği müze, ayrıca dijital sanat koleksiyonu ile de ilgi odağı. Müze içerisinde bir de tiyatro yer alıyor. Vaktiniz olursa sergilenen oyun takvimine göz atarak Fin tiyatrosuna ait performansları görme şansı yakalayabilirsiniz.

Sibelius Park

Sibelius Park

Töölö Mahallesi’nde yer alan Sibelius Park, Baltık Denizi kıyısındaki konumu ile pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan bir park. Huzurlu atmosferi ve yemyeşil alanları ile park, şehir sakinlerinin özellikle yaz aylarında en çok vakit geçirdiği yerlerden biri. Parkta yürüyüş rotaları ve bisiklet yolları da bulunuyor.

Suomenlinna

Baltık Denizi üzerinde Finlandiya’ya ait birçok ada bulunuyor. Bunlardan Helsinki’ye en yakın ve en etkileyici olanı ise Suomenlinna. Kauppatori Meydanı’ndan feribotla ulaşım sağlanan ada, uzunluğu 4 km’yi bulan 8 kara parçasının birleşimi. 800 kişinin yaşadığı ada, değişik mimarisi ve zengin kültürel tarihi ile Helsinki’ye gelmişken görülmesi gereken yerlerin en başında bulunuyor.

Helsinki’de Nerede Kalınır?

Küçük ve düzenli bir şehir olan Helsinki’de konaklama açısından beş bölge öne çıkıyor. Kluuvi, şehir merkezine en yakın bölge. Hareketli oluşu ve tarihi alanlara yakınlığı ile semt, en çok tercih edilen bölgeler arasında. Kamppi bölgesi, gece hayatının ve eğlencenin öne çıktığı adreslerden. Yerel halk gibi eğlenmek isterseniz, bu bölge civarında konaklayabilirsiniz. Alışveriş ve özgün deneyimler peşindeyseniz, sizin için en doğru nokta Punavuori. Bu bölgedeki havalı butikler ve gurme lezzetler beklentilerinizi karşılayacak cinsten. Kallio, ekonomik konaklama alternatifleri ile öne çıkarken Katajanokka güvenli ve huzurlu yapısı ile ailelerin tercihi konumunda.


OTEL REZERVASYONU YAP

Helsinki’de Ne, Nerede Yenir?

Helsinki’de Ne, Nerede Yenir?

Baltık Denizi kıyısında yer alan Helsinki'de, deniz ürünleri ve taze balıkların yanında av hayvanlarıyla yapılan etli yemekler öne çıkıyor. Ren geyiğinden yapılan sote olarak bilinen Poro, şehrin geleneksel yemekleri arasında ilk sırada. Bezelyeden hazırlanan bir tür çorba olan Hernekeitto, pek çok farklı pişirme yöntemi ile sofraların olmazsa olmazı Somon ve ringa balığı, yerel Helsinki sosisi olarak bilinen Makkara şehirde denemeniz gereken lezzetlerden birkaçı.

Helsinki Restoran Önerileri: Geleneksel Fin Yemekleri:

Restaurant Skord, Ravintola Kuu, Ravintola Aino

Fast Food: Soi Soi, Friends & Brgrs Helsinki, Kauppatorin Grilli

Kahveciler: Cafetoria Roastery, Karl Fazer Cafe, Ekberg

Helsinki'de Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

İskandinav kültürü ile öne çıkan Helsinki’de alışveriş yapmak farklı bir deneyim. En çok rağbet gören hediyelik eşyalar arasında metal ve cam tasarımlı ürünlerin yanı sıra geyik temalı objeler başı çekiyor. Ren geyiği derisinden yapılma eşyalar son derece popüler. Bunun yanında füme somon ve geyik eti ile kalpak gibi giyim ürünleri de dikkat çekici. Esplanade Bulvarı şehrin alışveriş tutkunlarını cezbeden caddelerinden biri. Kent merkezindeki Old Market, yerel ürünler ve gurme lezzetler arayanlar için ideal. Kauppatori Bit Pazarı ise Fin kültürüne ait obje ve nostaljik eşyalar bulmak için yegane adreslerden.

Helsinki Gece Hayatı

Helsinki Gece Hayatı

Gece hayatının son dönemlerde oldukça canlı ve renkli bir hale geldiği Helsinki’de, canlı müzik performanslarından tekno ve heavy metal müzik türlerine kadar geniş bir çeşitlilik söz konusu. Şehirde gece hayatı erken saatlerde başlıyor. Dünyanın en iyi barı ödülüne sahip A21 Cocktail Bar, canlı müzik performansları ile öne çıkan Apollo Live Club şehrin en popüler gece kulüpleri arasında. The Tiger, On The Rocks, Kuudes Linja gibi mekanlar ise alternatif tarzda eğlence arayanlar için gidilmesi gereken adreslerden bazıları.

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Helsinki'ye gitmeden önce Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor.
  • Helsinki genel olarak pahalı bir şehir. Kentte pek çok yeri ekonomik şekilde gezmek için Helsinki Card alabilir, uygun fiyatlı bir seyahat deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Şehrin önemli noktalarına girişte indirim ve ulaşım avantajı sunan bu kartın bir, iki ve üç günlük seçenekleri var. 
  • Finlandiya, Kuzey Işıkları'nın en uzun süre görüldüğü ülkelerden biri. Seyahatinizi eylül-mart dönemlerine denk getirerek yılın 200 günü bu muhteşem görsel şölene ev sahipliği yapan ülkede unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Helsinki’den kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz özel bölgelere göz atmanızda fayda var. 

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +358
  • Şehir Kodu: 9
  • Vantaa Havalimanı: +358 200 14636
  • Acil Yardım: 112
Yukarı Yukarı