tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Konya Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Konya Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Kültür ve inanç turizminin önde gelen şehirleri arasında yer alan Konya, huzur dolu havasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir seyahat deneyimi sunuyor. Konya’da Mevlana’nın izlerini takip edebilir, maneviyatı sonuna kadar hissedebilirsiniz. Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan şehir, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu sayede kent, yüzyıllar öncesinden günümüze uzanan zengin tarihi ve kültürel değerleri ile binlerce gezginin uğrak noktası. Camileri, türbeleri, müzeleri ile görülmeye değer şehirlerden biri olan Konya keyifli bir gezi durağı. 

Konya Gezi Rehberi

Konya Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: İç Anadolu
Yüz ölçümü: 41.000 km²
Dil: Türkçe 
Ortalama sıcaklık: 11.3 °C
İklimi: Karasal iklim
Bitki örtüsü: Bozkır
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +90332
Para Birimi: Türk Lirası 
Priz Tipi: Tip C/F


Konya Nerededir?

41.000 km²’lik yüz ölçümü ile Türkiye’nin en geniş ili olan Konya, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Mersin, Karaman, Niğde, Ankara ve Aksaray ile komşu olan şehir Türkiye’nin en kalabalık yedinci ili. 

Konya’ya Ne Zaman Gidilir?

Konya’ya Ne Zaman Gidilir?

Karasal iklimin hakim olduğu Konya’da yaz ayları sıcak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçiyor. Yıllık sıcaklık ortalaması 11.3 °C olan Konya’da en soğuk ay ise ocak. Kentte ocak ve şubat aylarında soğuk havaya kar da eşlik ediyor. Sıcaklık değerleri ise 1-2 °C civarında seyrediyor. Konya’ya kışın gelmeyi düşünüyorsanız, kar botu ile birlikte soğuk havadan sizi koruyacak mont ve eldivenlerinizi yanınıza almayı unutmayın.

Türkiye’nin en fazla sis görülen şehri Konya, aynı zamanda ülkenin en az yağış alan ili. Şehri ziyaret etmek için en ideal dönem ise ilkbahar ve yaz ayları. Nisan, mayıs aylarında sıcaklık değerleri 15 °C civarında seyrederken temmuz, ağustos ayları termometreler 35 °C'ye kadar yükselebiliyor. Konya’da gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı yüksek olduğu için, şehre yazın bile gitseniz yanınıza birkaç kalın kıyafet almanızda fayda var.

Her yıl 17 Aralık tarihinde düzenlenen Şeb-i Arus Törenleri Konya’yı ziyaret etmek isteyenler için unutulmaz bir deneyim sunabilir. Konya geziniz için en az üç günlük bir plan hazırlayabilirsiniz. 

Konya’daki Festivaller

Konya seyahatinizi şehirde düzenlenen etkinlik dönemlerine denk getirmeniz gezinizden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir. İşte, Konya’da düzenlenen etkinlikler...

  • Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği (Temmuz)
  • Yörük Türkmen Kültür Şöleni (Temmuz)
  • Beyaz Kiraz Festivali (Temmuz)
  • Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali (Ağustos)
  • Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali (Eylül)
  • Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Aralık)

Konya’ya Nasıl Gidilir?

Konya seyahat planınız varsa İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan aktarmasız olarak Konya Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Size en uygun tarihleri Konya uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Eğer farklı şehirlerden Konya’ya gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul aktarmalı seferlere de göz atabilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Konya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

2000 yılında sivil hava trafiğine açılan Konya Havalimanı kent merkezine 18 kilometre mesafede yer alıyor. Konya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Havaş servisleri ile şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçak kalkış ve iniş saatlerine göre hareket eden Havaş servisleri Konya Havalimanı, Otogar, Aydınlıkevler, Kulesite, Sille Kavşağı, Alaaddin, Zafer, Fuar, Anıt ve şehir merkezi arasında sefer düzenliyor. Yolculuk süresi ise ortalama 30 dakika sürüyor.

Şehir merkezine daha hızlı ulaşım sağlamak isterseniz, havalimanı önünde 24 saat boyunca hizmet veren taksileri tercih edebilirsiniz. Kapsamlı bir Konya gezisi planlıyorsanız, araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 


ARAÇ KİRALA

Konya’da Ulaşım İmkanları

Konya’da şehir içi ulaşım otobüs, minibüs ve tramvay ile sağlanıyor. 25 kilometre uzunluğunda, iki ayrı hatta sahip olan tramvay, şehir içi ulaşımda en fazla tercih edilen seçeneklerden biri. İlk hat Selçuk Üniversitesi’nden başlayarak Alaaddin’de sona ererken ikinci hat Zafer’den başlayıp Adliye durağında son buluyor. Kampüs-Alaaddin arasında sefer düzenleyen birinci hat 05.40-00.35 arasında hizmet verirken Alaaddin-Adliye arasındaki ikinci tramvay hattı ise 06.00-00.25 saatleri arasında yolcu taşıyor. Konya’da toplu ulaşım için ElKart adı verilen elektronik biniş kartı kullanılıyor.

Ulaşım araçlarında ücreti, temassız özelliğe sahip kredi kartlarınız ile de ödeyebilirsiniz. Konya şehir içi ulaşımda taksi hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.  

Konya'da Gezilecek Yerler

Konya yeşil alanları, yemekleri ve dini öneme sahip yapılarıyla yıl boyunca pek çok turistin akınına uğruyor. Şehrin merkezi kadar civarındaki ilçelerde de gezip görülecek yerler hayli fazla. İşte, Konya’da gezi listenize dahil etmeniz gereken noktalar…

Mevlana Müzesi ve Türbesi

Mevlana Müzesi ve Türbesi

1926 yılında kapılarını açan Mevlana Müzesi ve Türbesi, tarihimizin önemli şahsiyetlerinden Mevlana Celaleddin Rumi’nin mezarının bulunduğu yer. Türbe içinde bulunan şadırvan, mescit ve semahane Osmanlı döneminde yapılmış. Selçuklu dönemi mimarisinden etkiler taşıyan yapı, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ziyaret duraklarından.

Konya Selimiye Camii

Mimar Sinan’ın eseri olduğu tahmin edilen Konya Selimiye Camii, şehzade Selim tarafından yaptırılmış. Kesme taş işçiliği ve tek şerefli iki minaresi ile dikkat çeken cami, günümüze kadar sağlamlığını korumayı başarmış nadir yapılardan biri. Şehir merkezinde yer alan camiye toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün.

Sille Köyü

Tarihi Büyük Selçuklu Devleti’ne kadar uzanan Sille Köyü, 6000 yıllık geçmişi ile sizi eşsiz bir yolculuğa davet ediyor. Eski bir Rum köyü olan yerleşim yeri, dünyanın en eski manastırı olan Ak Manastır’a da ev sahipliği yapıyor. Roma ve Bizans dönemine ait pek çok tarihi eserin bulunduğu köye bir tam gününüzü ayırarak keyifli saatler geçirebilir, köyün kültürel mirasının izini sürebilirsiniz.

Alaaddin Tepesi

Sultan Alaaddin tarafından halktan vergi yerine toprak istenmesi ile oluşturulan tepe, şehrin en merkezi yerinde olup üzerinde Keykubat Camii konumlanıyor. Tepenin çevresi ise dünyanın en büyük döner kavşağı olarak kabul ediliyor. Tepe Roma, Bizans ve Selçuklu zamanında yerleşim yeri olarak kullanılmış. 

İnce Minareli Medrese

1264 yılında yaptırılan İnce Minareli Medrese, Selçukluların taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. 1936 yılında onarılan medrese, 1956 yılında Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak hizmete açılmış. Müze içerisinde eski dönemlere ait pek çok orijinal taş ve ahşap parçayı bir arada görmek mümkün. 

Atatürk Evi Müzesi

1928 yılında Konya halkı tarafından Atatürk’e armağan edilen yapı, günümüzde müze olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Atatürk’ün şahsi eşyalarından dönemin önemli belgelerine kadar pek çok objeyi inceleyebileceğiniz müzede, Atatürk’ün bu evde yazdığı günlüğü de görebilirsiniz.

Meram Bağları

Konya yakınında bulunan Meram Bağları akarsuyu, mesire alanı ve temiz havası ile şehir sakinlerinin kaçış noktalarından. Yeşil alandaki restoran ve kafeler özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. Bölge, yabancı turistlerin de uğrak yeri.

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

Konya’ya 34 km uzaklıkta yer alan Gökyurt köyü içerisindeki Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, kayaların içine oyulmuş evleri, tarihi kalıntıları ve ibadet yerleri ile benzersiz bir antik kent olarak adlandırılıyor. Frig döneminden kalma kaya mezarlarına da ev sahipliği yapan alan, arkeologlar tarafından halen inceleme altında.

Nasreddin Hoca Türbesi

Akşehir ilçesi içinde yer alan Nasreddin Hoca Türbesi, külah şeklindeki 12 köşeli çatısı ile dikkat çekiyor. Mizah ustası Nasreddin Hoca’nın yaşamını simgeleyen yapı, renovasyon çalışmaları sayesinde günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış.

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Türkiye’nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü’ne ev sahipliği yapan milli park toplam 33 adadan oluşuyor. Doğaseverlerin favorisi olan yeşil alan, zengin florası ve bitki örtüsü ile ziyaretçilerini karşılıyor. Park içerisinde etkileyici manzara fotoğrafları çekmek mümkün.

Konya'da Nerede Kalınır?

Konya'da Nerede Kalınır?

Dinsel mekanları sayesinde inanç turizminin önde gelen şehirlerinden Konya’da, her ihtiyaca ve zevke göre konaklama alternatifi bulmak mümkün. Her geçen gün yeni otellerin açıldığı ve turizm sektörünün geliştiği kentte, şehir merkezinde seçkin oteller bulabilirsiniz. Beş yıldızlı otellerden butik otel ve pansiyonlara kadar her tarzda konaklama seçeneğinin sunulduğu Konya’da, Karatay semti şehir merkezindeki cazip bölgelerden.

Meram ilçesi, şehir dışında uygun fiyatlı konaklama isteyenler ve doğa ile baş başa vakit geçirmeyi arzu edenlerin tercihi. Selçuklu ilçesi ise havalimanına yakınlığı ve otobüs terminaline kolay ulaşımı ile iş seyahati için şehre gelenleri ağırlıyor.


OTEL REZERVASYONU YAP

Konya'da Ne, Nerede Yenir?

Konyada ne yenir etli ekmek

Konya, dini yapıları kadar leziz mutfağı ile de ilgi çekiyor. Et ve kebap yemekleri ile öne çıkan şehirde lezzet şölenine hazır olun. İşte, Konya’nın en özel lezzetleri…

Etli Ekmek

Lahmacuna benzerliği ile dikkat çeken etli ekmek, yapılışı itibari ile kendi farkını ortaya koyuyor. İnce hamurun üzerine domates, biber ve kıyma ilave edilerek pişirilen etli ekmek, Konya’nın açık ara en meşhur lezzeti. Etli ekmeğin yanında ayran içilmesi ise adetten.

Çebiç

Bulgur pilavının üzerine tandır kuzu ilave edilerek yapılan çebiç, önemli akşam yemeklerinin ve düğünlerin favori lezzetleri arasında.

Fırın Kebabı

Kızarmış koyun veya kuzu etinin sıcak pide ile buluşması olan fırın kebabı, közlenmiş domates ve biber ile servis ediliyor.

Saç Böreği

Yufka içerisine ıspanaklı harç ve beyaz peynir eklenerek yapılan saç böreği, üstünde tereyağı eritilerek tüketiliyor. Her öğün yenebilen bu lezzet, en sevilen yöresel hamur işleri arasında.

Bamya Çorbası

Bamya, dana eti ve limon suyundan yapılan bamya çorbası, özel etkinliklerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri.

Höşmerim

Kaymakla yapılan bir çeşit un helvası olan höşmerim; fıstık, tarçın veya pudra şekeri ile birlikte servis ediliyor. 

Tirit

Güveç kabına konularak pişirilen tirit, etin sulu kıvamda kalması ile lezzetini bir kat daha artırıyor. Bu leziz yemek, şehirdeki düğünlerin olmazsa olmazlarından.

Kaygana

Un, yumurta, süt ve kabartma tozu eklenerek hamurun top şeklinde kızartılması ile yapılan kaygana tatlıseverlerin favorisi.

Dilber Dudağı

Hamur parçalarının içine ceviz konularak yapılan dilber dudağı, fırınlanıp üzerine şerbet döküldükten sonra bambaşka bir lezzete dönüşüyor. 

Konya Restoran Önerileri:

  • Geleneksel Konya Yemekleri: Hacı Şükrü, Tiritçi Mithat, Cemo Etliekmek Nalçacı
  • Kebap Restoranları: Ata Kebap, Kuzucu Ali 
  • Kahveciler: Tarihi Medrese Kahvehanesi, Hi Coffee, Nevşe Çay & Kahve Evi

Konya'da Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Konya'da Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Konya’da alınacaklar listesinin başında leziz yiyecekler ilk sırada. Küflü peynir, tulum peyniri, gevrek, Mevlana şekeri ve lokum mutlaka almanız gereken favori lezzetlerden. Mevlana bibloları, halı ve kilimler ise şehirde sıklıkla görebileceğiniz hediyelik eşyalardan bazıları. Kadınlar Pazarı ile Melike Hatun Pazarı yöresel lezzetler bulabileceğiniz alışveriş noktaları arasında. Kent Plaza AVM ve Novada Outlet ise alışveriş meraklılarının ziyaret etmesi gereken AVM’lerden.

Konya Gece Hayatı

Üniversite öğrencilerinin artması ile geçmiş yıllara oranla gelişmeye başlayan gece hayatında kafe ve restoranlar sosyalleşmek için ideal. Beş yıldızlı otellerin içerisinde açılmaya başlayan gece kulüpleri ise eğlenmek isteyenleri bekliyor. Lüks bir otelin içerisinde yer alan Club Inferno, şehrin en seçkin gece kulübü. Bunun yanında Alaaddin Tepesi ve Zafer Caddesi civarındaki kafeler, akşam saatlerinde keyifli vakit geçirmek için ideal.

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Konya İç Anadolu Bölgesi’nin en soğuk şehirlerinden biri. Kentte yaz akşamları bile serin geçebiliyor. Bavulunuza kazak ve hırka koymayı unutmayın.
  • Konya’ya Şeb-i Arus Törenleri’nin düzenlendiği 17 Aralık haftasında gitmeyi planlıyorsanız, otel rezervasyonlarınızı mutlaka aylar öncesinden tamamlayın. Böylelikle yer bulma sorununun önüne geçebilirsiniz. 

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +90
  • Şehir Kodu: 332
  • Konya Havalimanı: (0332) 239 13 43
  • Acil Yardım: 112

SIKÇA SORULAN SORULAR

Konya ilinin neyi meşhur?

Konya, Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesine ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Ayrıca Konya mutfağı, etli ekmek, Konya pastırması ve Mevlana şekeri gibi yöresel lezzetleri ile tanınır. Ayrıca geleneksel Türk halıları da Konya'nın önemli ürünlerindendir.

Konya’ya nasıl ulaşabilirim? En yakın havaalanı neresidir?

Konya'ya ulaşmak için en yakın havaalanı Konya Havalimanı'dır. Ayrıca otobüs ve tren seçenekleri de bulunmaktadır.

Konya’da yerel el sanatları veya alınabilecek hediyelik eşyalar nelerdir?

Konya'da alabileceğiniz yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar arasında Mevlana bibloları, tulum peyniri, Mevlana şekeri ve lokumu, takı ve kumaşlar bulunur.

Konya çevresinde doğa yürüyüşleri veya doğa sporları için uygun bölgeler var mı?

Konya çevresinde doğa yürüyüşleri ve doğa sporları yapabileceğiniz güzel bölgeler bulunmaktadır. Beyşehir Gölü, Sultan Marshes Milli Parkı ve Meke Krater Gölü doğa severler için idealdir.

Konya’da nasıl araç kiralayabilirim?

Konya'da araç kiralamak için uçak yolculuğu ile şehre gittiyseniz doğrudan havalimanındaki araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Pegasus Araç Kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Konya şehir merkezinden araç kiralamayı planlıyorsanız, yine güvenilir kiralama firmalarını tercih etmenizi öneririz.

Yukarı Yukarı