tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Konya'da Gezilecek Yerler

Otel Önerilerine Göz At Konya'da Gezilecek Yerler
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Konya yeşil alanları, yemekleri ve dini öneme sahip yapılarıyla yıl boyunca pek çok turistin akınına uğruyor. Şehrin merkezi kadar civarındaki ilçelerde de gezip görülecek yerler hayli fazla. İşte, Konya’da gezi listenize dahil etmeniz gereken noktalar…

Mevlana Müzesi ve Türbesi

Mevlana Müzesi ve Türbesi

1926 yılında kapılarını açan Mevlana Müzesi ve Türbesi, tarihimizin önemli şahsiyetlerinden Mevlana Celaleddin Rumi’nin mezarının bulunduğu yer. Türbe içinde bulunan şadırvan, mescit ve semahane Osmanlı döneminde yapılmış. Selçuklu dönemi mimarisinden etkiler taşıyan yapı, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ziyaret duraklarından.

Konya Selimiye Camii

Mimar Sinan’ın eseri olduğu tahmin edilen Konya Selimiye Camii, şehzade Selim tarafından yaptırılmış. Kesme taş işçiliği ve tek şerefli iki minaresi ile dikkat çeken cami, günümüze kadar sağlamlığını korumayı başarmış nadir yapılardan biri. Şehir merkezinde yer alan camiye toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün.

Sille Köyü

Tarihi Büyük Selçuklu Devleti’ne kadar uzanan Sille Köyü, 6000 yıllık geçmişi ile sizi eşsiz bir yolculuğa davet ediyor. Eski bir Rum köyü olan yerleşim yeri, dünyanın en eski manastırı olan Ak Manastır’a da ev sahipliği yapıyor. Roma ve Bizans dönemine ait pek çok tarihi eserin bulunduğu köye bir tam gününüzü ayırarak keyifli saatler geçirebilir, köyün kültürel mirasının izini sürebilirsiniz.

Alaaddin Tepesi

Sultan Alaaddin tarafından halktan vergi yerine toprak istenmesi ile oluşturulan tepe, şehrin en merkezi yerinde olup üzerinde Keykubat Camii konumlanıyor. Tepenin çevresi ise dünyanın en büyük döner kavşağı olarak kabul ediliyor. Tepe Roma, Bizans ve Selçuklu zamanında yerleşim yeri olarak kullanılmış. 

İnce Minareli Medrese

1264 yılında yaptırılan İnce Minareli Medrese, Selçukluların taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. 1936 yılında onarılan medrese, 1956 yılında Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak hizmete açılmış. Müze içerisinde eski dönemlere ait pek çok orijinal taş ve ahşap parçayı bir arada görmek mümkün. 

Atatürk Evi Müzesi

1928 yılında Konya halkı tarafından Atatürk’e armağan edilen yapı, günümüzde müze olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Atatürk’ün şahsi eşyalarından dönemin önemli belgelerine kadar pek çok objeyi inceleyebileceğiniz müzede, Atatürk’ün bu evde yazdığı günlüğü de görebilirsiniz.

Meram Bağları

Konya yakınında bulunan Meram Bağları akarsuyu, mesire alanı ve temiz havası ile şehir sakinlerinin kaçış noktalarından. Yeşil alandaki restoran ve kafeler özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. Bölge, yabancı turistlerin de uğrak yeri.

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

Konya’ya 34 km uzaklıkta yer alan Gökyurt köyü içerisindeki Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, kayaların içine oyulmuş evleri, tarihi kalıntıları ve ibadet yerleri ile benzersiz bir antik kent olarak adlandırılıyor. Frig döneminden kalma kaya mezarlarına da ev sahipliği yapan alan, arkeologlar tarafından halen inceleme altında.

Nasreddin Hoca Türbesi

Akşehir ilçesi içinde yer alan Nasreddin Hoca Türbesi, külah şeklindeki 12 köşeli çatısı ile dikkat çekiyor. Mizah ustası Nasreddin Hoca’nın yaşamını simgeleyen yapı, renovasyon çalışmaları sayesinde günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış.

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Türkiye’nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü’ne ev sahipliği yapan milli park toplam 33 adadan oluşuyor. Doğaseverlerin favorisi olan yeşil alan, zengin florası ve bitki örtüsü ile ziyaretçilerini karşılıyor. Park içerisinde etkileyici manzara fotoğrafları çekmek mümkün.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Konya'nın en meşhur gezilecek yeri neresi?

Konya’da günübirlik gezilecek en meşhur yerler arasında Beyşehir, Akşehir, Sille ve Çatalhöyük bulunuyor. Sille’de eski taş evleri görebilir, Beyşehir’de Eflatun Pınar Hitit Anıtı’nı ziyaret edebilir, Çatalhöyük’te müzeyi ve kazılan evleri görebilir ve Akşehir’de Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Konya'nın doğal güzellikleri nelerdir?

Beyşehir Gölü Milli Parkı, Tuz Gölü, Yerköprü Şelalesi, Meke Gölü, Ilgın Kaplıcaları, İnbaşı Mağarası ve daha pek çok doğal güzelliğe sahip yeri Konya geziniz sırasında görebilirsiniz.

Konya’da çocuklarla nereye gidilir?

Konya’da çocuklarla gezilecek yerler arasında; Mevlâna Müzesi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya Bilim Merkezi, Sille Köyü, Kyoto Japon Parkı ve Kültür Park bulunuyor.

Konya'da hangi şelaleler var?

Hadim’de bulunan Yerköprü Şelalesi, Taşkent’te bulunan Çetmi Şelalesi, Bozkır ilçesinde bulunan Aygır Dibi Şelalesi bölgede bulunan ve doğal güzelliği ile ünlü olan şelaleler arasında bulunuyor.

Yukarı Yukarı