tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

İzmir’de Gezilecek Yerler

Otel Önerilerine Göz At İzmir’de Gezilecek Yerler
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

İzmir, hem ilçeleri hem de şehir merkeziyle çok sayıda gezilecek noktaya sahip. Dünyaca ünlü plajların yanı sıra birçok tarihi yapının da görülebileceği şehirde, unutulmaz bir tatil deneyimleyebilirsiniz.

Dünyanın en önemli Antik şehirlerinden biri olan Efes’i, en iyi plajlara sahip olan  Çeşme, Alaçatı’yı, en sevimli köylerden biri olan Şirince’yi de bünyesinde barındıran İzmir, hem kültür turizmi hem de yaz turizmi açısından Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken önemli destinasyonlardan biri.

İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler

Önce İzmir uçak bileti rezervasyonunu yap sonra gezilecek yerler listemizi bir yere not al. Hazırsan İzmir’in mutlaka görmeniz gereken en önemli turistik merkezlerini anlatmaya başlıyoruz...

İzmir’in Merkezi: Konak

İzmir Konak gezilecek yerler

İzmir şehir merkezinden bahsediyorsak Konak Meydanı hakkında konuşuyoruz demektir. İzmir’in tarihi yapılarının birçoğunun bulunduğu Konak, şehrin en eski noktalarından biri olarak İzmir’de gezilecek yerler listesinin birçok unsurunu içerisinde barındırıyor. İzmir’in en büyük ilçelerinden olan Konak’ta görülebilecek birçok şey var. Örneğin Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Alsancak Garı, Borsa Binası, Pasaport İskelesi, Tarihi Havagazı Fabrikası… Konak’ta görülecek çok şey var! Aşağıya bir liste bırakıyoruz:

  • Yalı (Konak) Camii
  • Salepçioğlu Camii
  • Kültürpark
  • Eski Osmanlı Bankası Binası
  • Kemeraltı
  • TCDD Müzesi
  • Kordon
  • İzmir Atatürk Evi ve Müzesi
  • Tarihi Asansör
  • Kadifekale
  • Sevgi Yolu
  • Aziz Polikarp Kilisesi
  • İzmir Mask Müzesi
  • Radyo ve Televizyon Müzesi
  • Kadın Müzesi
  • Oyun ve Oyuncak Müzesi


İzmir’de en güzel yerlerden biri olarak görülen Kordon ile sanal gezimize devam edelim.

Manzaralar İçin Buraya: Kordon

İzmir Kordon

İzmir’de gezilecek yerler arasında en canlı bölge, Kordon Boyu ismi verilen sahil kesimidir. Kıyı boyunca uzanan caddede gün boyunca sohbet eden, kestiren, müzik yapan, dans eden insanlar ve lezzetli yiyecekler satan seyyar satıcılar görebilirsin. Cadde üzerinde ayrıca eğlence mekanları sıralanmış. Yani sahil kenarında keyifli bir gün ya da gece geçirmek isteyenler burada buluşuyor.

Ayrıca İzmir’in en iyi gün batımı manzarası noktalarından biri de burası. İster kendi başınıza ister sevdiklerinizle denizin tuzlu kokusunu içine çekerek İzmir’i keşfetmek istiyorsanız Kordonboyu’nda kesinlikle bir yürüyüşe çıkmanızı tavsiye ediyoruz.

Şehrin Kalbi: Alsancak

İzmir Alsancak

Kıbrıs Şehitleri Caddesi merkez olmak üzere İzmir’in nabzı burada atıyor. Neredeyse 24 saat boyunca kalabalık olan bu bölge, aynı zamanda İzmir eğlence duraklarının bir araya geldiği yer. İzmir otelleri arasında seçim yaparken her yere yakın bir mekan bakınıyorsanız Alsancak çevresinde olması doğru seçim olacaktır.

Bir Tarih Burada Yatıyor: İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi, Konak Meydanı’nda yer alıyor ve şehrin sembollerinden biri. Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25. yılı hatırına inşa edilen İzmir Saat Kulesi, sekizgen biçiminde dört katlı bir yapı olarak tasarlanmış. Kulenin saati, Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından hediye edilmiş. 1974 yılındaki depremde hasar gören saat, tam depremin olduğu saatte durarak (02:04) bir süre boyunca o gerilimli anları şehre hatırlatmış. Daha sonrasında ise tamir görmüş ve çalışır hale getirilmiş.

 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İzmir’de alışveriş yapmak için gidilmesi gereken ilk yer, Kemeraltı Çarşısı. Konak ile Agora arasında kalan bölgeye Kemeraltı deniyor ve burada İzmir’in en güzel çarşısı, alışveriş tutkunlarını bekliyor. Eski zamanlardan kalma atmosferini korumuş bu çarşıda, tekstil ürünlerinden baharatçılara, han içerisindeki nostaljik dükkanlardan caddelere yayılmış modern mağazalara kadar birçok alışveriş noktası var.

Antik Dönemleri Ziyaret: Agora

İzmir Agora

İzmir’de merkezi bölgelerden çok uzaklaşmadan rotasını tarihi yerlere çevirmek isteyenler, Agora ismini not alsın. İzmir’de gezilecek yerler arasında en yaşlılarından biri, burası. Şehrin ortasında bir sit alan olarak korunan Agora Ören Yeri, eski zamanlarda bir toplantı merkezi imiş. Agora, zaten Antik Yunan dönemlerinden kalma, toplantı alanı anlamına gelen bir kelime. İzmirliler, binlerce yıllık tarihi bulunan Agora’yı bu vakte kadar özenle korumuş. Günümüzde burası bir turist bölgesi. İzmir gün batımı manzaralarının en güzellerinden birinie şahit olmak istiyorsanız Agora’da oturun ve şehrin üzerinden batan güneşi izleyin. Kesinlikle büyüleneceksiniz!

Dario Moreno Sokağı Manzaraları: İzmir Tarihi Asansör

İzmir Tarihi Asansör

İzmir’de gezilecek yerler keşifleri yaparken Konak çevresinde dolaşmaya devam ediyoruz. Rotamızda Tarihi İzmir Asansörü var. Tarihi Asansör mü? Bir asansör ne kadar tarihi olabilir ki? 1907 yılında yapılmış ise olur. İzmir’de, aralarında yükseklik farkı olan Mithatpaşa Mahallesi ile Halil Rıfat Paşa Mahallesi’ni birbirine bağlayan Tarihi Asansör, Dario Moreno Sokağı’na bakıyor. İş adamı Nesim Levi tarafından yaptırılan bu asansör, ilk başta hidrolik sisteme sahipmiş, günümüzde ise elektrikle çalışıyor. Asansörü kullanacak olan gezginler, sözümüz size: Yukarıdaki kafe/restoranda sizi şahane İzmir manzaraları bekliyor.

İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

İzmir etnografya müzesi

İzmir’de gidilebilecek birçok müze var ve bu konu kesinlikle ayrı bir yazıyı hak ediyor. Biz şimdilik şehrin en dikkat çekici müzelerinden Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni inceleyelim. 19. yy’de Neo-Klasik stilde inşa edilmiş bu yapı, iki bölümden oluşuyor: İzmir Arkeoloji Müzesi ve İzmir Etnografya Müzesi.

Efes Antik Kenti’nden getirilen taş bloklar kullanılarak Fransızlar ile ortak bir çalışma sonucunda inşa edilen müze, zengin koleksiyonu ile dikkat çekiyor. İzmir’in tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bu müze, İzmir gezisi esnasında en azından bir günü hak ediyor. Hatta tarihe ilgili duyuyorsanız iki gün bile olabilir!

Belevi Anıt Mezarı

Selçuk’taki Helenistik döneme ait olduğu bilinen Belevi Mozolesi, Halikarnas Mozolesi'nden sonra en büyük ve en yüksek anıt mezarı olma özelliği taşıyor.

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi

2004 yılında Kültür Park'ta hizmete açılan müze, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma Bizans ve birçok dönemden mezar buluntuları, agora, heykeller, seramikler; altın, gümüş, bronz sikkeler sergiliyor. 

Efes Antik Kenti

Dünyanın en önemli antik şehirlerinden birisindesiniz. Efes'in ilk yerleşimi, Aziz Yohannes Kilisesi'nin yer aldığı tepe iken, MÖ. 11. ve 12. yüzyıllarda Yunanlılar şehri ele geçirerek, burada bir Yunan şehri kurup ismine Ephesus demişler. Zimakos MÖ. 3. yüzyılda Ephesus şehrini, kalenin bulunduğu yerden, günümüzdeki yerine taşımıştır. Taşınmanın ardından Ephesus çok önemli bir liman şehri ve Roma İmparatorluğu’nun en önemli 4 şehrinden biri haline gelmiştir. Menderes çayının taşıdığı alüvyonlar Efes Limanı’nı 4.yy.'dan sonra kullanılamaz hale getirdiği için terk edilmiş olan Efes Antik kentine giderseniz 127 sütunlu Artemis Tapınağı’nı ve 36 sütunundaki kabartmaları da görmeden dönmemelisiniz. 

Efes Antik Kenti

Selçuk Kalesi

Efes'in ilk yerleşim alanının üstünde konumlanmış olan kalenin Bizans, Osmanlı ve Aydınoğulları dönemlerinden kalıntıları mevcut. İçindeki çeşitli sarnıçları, taş döşemeli dar sokakları ve camiyi geçip tepeye vardığınızdaysa, sizi kilise karşılıyor olacak.  

Kuş Cenneti

Çiğli’de 1982 yılında Su Kuşları Korunma ve Üretme Sahası olarak ilan edilen 8000 metrekarelik alanda bugün 220 kuş türü barınıyor. Leylek, suna, angıt, deniz kırlangıcı, uzunbacak, arıkuşu, kuyrukkakan, çulhakuşu ve deniz saksağanı gibi kuşların kuluçkaya yattığı bölgede bisiklet kiralayarak her şeyi incelemeniz mümkün.

Pergamon

İ.Ö. 282-133 yılları arasında Pergamon Krallığı’nın başkenti olan Pergamon’un adını, Teuthrania kralını öldüren Pergamos'tan aldığı söylenir. Bugün, içinde bulunan Pergamon Müze Adası‘nda Bergama’daki kazılarda çıkan tarihi eserleri görmeniz mümkün.

Meryem Ana Evi

Bazı kaynaklara göre Efes’te öldüğüne inanılan Meryem Ana’nın kilisesindesiniz. Dünyaca ünlü kilise, özellikle yaz aylarında dünyanın dört bir yanından gelen binlerce misafiri ağırlıyor. 

 

İzmir Kültürpark

Atatürk’ün isteğiyle yapılmış olan, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, Fuar Evlendirme Dairesi, lunapark, Paraşüt Kulesi, Hayvanat Bahçesi, Resim-Heykel Müzesi gibi sanat ve eğlence mekanlarına da ev sahipliği yapan alanda ayrıca halı saha, tenis kortları, yüzme havuzu gibi spor tesisleri ve 8000’den fazla ağaç var. 

*** 

 

İzmir’in En Güzel İlçeleri

İzmir çevresinde görülecek yerler denilince akla belli başlı ilçeler ve Efes Antik Kenti gibi tarihi yerler gelir. Çeşme ve Alaçatı gibi ilçeler, özellikle yaz aylarında dünyadan birçok gezgini ağırlar. Buradaki otellerin, pansiyonların, hostellerin ve butik otellerin neredeyse hepsi bu dönemde dolar!

Yaz Aylarının Popüler Tatil Yeri: Çeşme

İzmir Çeşme

İzmir şehir merkezine 86 km uzaklıkta bulunan Çeşme, İzmir’in en popüler tatil yerlerinden biri. Burası yaz aylarında tam anlamı ile dolup taşıyor. Mavi Bayrak ile taçlandırılmış tertemiz plajları, altın renkli kumsalları, termal otelleri ve lüks tatil köyleri ile ünlü Çeşme, aynı zamanda İzmir’in en güzel tatil beldelerine ev sahipliği yapıyor. Alaçatı, Dalyan ve Paşalimanı gibi yüksek sosyetenin tatil için tercih ettiği yerleri içinde barındıran Çeşme, aynı zamanda ortalama bütçesi olanlara da hitap ediyor. 

İzmir’de bir Cittaslow İlçesi: Seferihisar

İzmir Seferihisar Sığacık

Son yıllarda yapılan turistik yatırımlarla tatilcilerin dikkatini çekmeye başlayan Seferihisar; deniz, kum ve güneş üçlemesi ile beraber sükunet vadediyor. “Cittaslow”, yani her şeyin çok hızlı yaşandığı mobil çağda yavaşlığı ve sakinliği savunan felsefe, Seferihisar’ı göz önüne çıkaran detaylardan biri. İtalya’da başlayan ve “sakin şehir” anlamına gelen cittaslow felsefesi, aynı zamanda belediyelerin bir araya gelerek uluslararası bir topluluk oluşturmasına ön ayak olmuş. Seferihisar da cittaslow unvanını kazanmış ilçelerden biri olarak bu felsefeye sahip gezginleri bir araya getiriyor. Merkezde huzurlu akşamüstü yürüyüşlerinin yapıldığı ve deniz kenarında keyifli sohbetlerin edildiği Seferihisar, kafa dinleyecek bir yer arıyorsanız güzel bir tercih olur.

Mandalina Kokan Bir Tatil Beldesi: Selçuk

İzmir Selçuk

Mandalina ağaçları ile dolu sokakları tatlı tatlı kokan Selçuk, İzmir’in en turistik ilçelerinden biri olarak her yıl gezginleri bir araya getiriyor. Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti, kış mevsiminde yapılan deve güreşleri, skydiving atlayış noktası ve Efes Müzesi gibi gezilecek noktaları ile Selçuk ilçesi, tatilden çok şey bekleyenlere hitap ediyor. İzmir’de güzel yerler denilince akla Selçuk ilçesinin gelmesi çok normal yani. Burada görülecek ve yapılacak çok şey var. Selçuk, tatil sezonunda oldukça kalabalık. Tatil sezonu haricinde ise sessiz ve sakin. Nasıl bir atmosfer beklentiniz varsa gezi zamanını ona göre planlanlayabilirsiniz..

Karşıyaka

Onu 35,5 numaralı Karşıyaka Spor tezahüratlarından tanımıyorsanız, Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın evinden, sıra sıra dizili eski Osmanlı konaklarından ve tabii ki hareketli sokaklarından bileceksiniz.

Bornova

Ege Üniversitesi'nin ana kampüsü ve üniversite ile aynı adı taşıyan, Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri Ege Üniversitesi Hastanesi Bornova’nın temel taşlarından.

Urla

23 Mayıs 1996’da Tanju Okan burada öldü, Necati Cumalı "Diyelim bir masa önümde, elimde bardak, oturmuş içiyorum. Bardak mı, Urla mı tuttuğum? Bardağı masaya, Tak! Vurdum mu vurdum. Masaya dönüyorum. Urla uzak, uzak, uzak” dizelerini yazdı. Urla Ege’de sanatçıların, yalnızların, hayalperestlerin yeri olarak bilindi hep. 

İzmir’in Köyleri: İzmir’in Görülmesi Gereken 6 Köyü

İzmir'in şirin köyleri

Son yıllarda bir seyahat trendine dönüşen yeşil rotalar sayesinde İzmir’in köyleri de artık pek ünlü. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi dizilere, ‘Susuz Yaz’ gibi başarılı filmlere arka plan olmuş bu köyler, doğal güzelliklerin ve samimi insanların keşfedileceği bir maceraya çıkmak için ideal. Etrafta görülecek birçok güzel manzara var. Özellikle Ildır köyü çok fotojenik!

Germiyan Köyü: Doğal Güzellikleri ile Ünlü Sanatsal bir Köy

Germiyan köyü İzmir

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinin çekimlerinden bildiğimiz Germiyan Köyü, Alaçatı ve Çeşme’ye 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Fast food akımına karşı ortaya çıkan “slow food” akımının destekçileri ile karşılacağınız Germiyan Köyü, aynı zamanda yörük kültüründen izlere rastlayabileceğiniz bir yer. Yüzyıllar boyunca Türkmenlerin yaşadığı bu köy, son yıllarda göç alan yerleşim yerlerinden biri. El değmemiş doğası ve sıcakkanlı insanları, bu köyü kafa dinlemek isteyenler için bir mabed haline getiriyor.

İzmir’de Konak Meydanı kalabalığından sıkıldıysanız ve kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız bu köy size çok iyi gelecek. İzmir turuna çıktıysanız Türkiye’nin ilk slow food köyü olma unvanını taşıyan Germiyan Köyü’nü mutlaka rotanıza ekleyin. Bu köy, yol üzerinde en azından bir yemek molasını hak ediyor!

Barbaros Köyü: Festivali’ni Kaçırma!

Barbaros köyü İzmir

İzmir’de kendi kendine yeten bir köy: Barbaros. Burada doğa odaklı vizyona sahip insanlar,  endüstriyelleşmiş algılardan uzak bir şekilde yaşıyor. Bu vizyon bir festivalde şekilleniyor: Korkuluk Festivali. Bu festivalde, tarım ürünlerini karga vb. canlılardan koruyan korkuluklar yarıştırılıyor ve en iyi korkuluk sahibine ödüller veriliyor.

Bembeyaz boyalı evler, havada parlayan güneş, biraz ürkütücü biraz sevimli korkuluklar, güler yüzlü insanlar ve “Çat Kapı” yazılı kapılar… “Çat Kapı” ne mi demek? Kapının üzerinde bu ifade varsa o eve çat kapı girebilirsiniz demek! İşte, bu kadar misafirperver bir topluluğa sahip Barbaros Köyü…

Bademler Köyü: Tiyatro Geleneğinden Gelen Bir Yer

Bademler Köyü İzmir

Seferihisar’a bağlı Bademler Köyü, ‘Susuz Yaz’ filminin çekildiği yer olarak biliniyor. İzmir çevresinde görülecek yerler listesinin sanatçısı olarak tanımlayabileceğimiz Bademler, ülkemizin ilk tiyatro salonunun kurulduğu köylerinden biri aynı zamanda. Köye yolunuz düşerse ilk ziyaret etmeniz gereken yer Bademler Köy Tiyatrosu olmalı.

%90’a varan okuma-yazma oranı ile ülkemizin en yüksek eğitim düzeyine sahip köylerinden olan Bademler, tam anlamı ile kültür kokan bir yer. Ahşap evlerle kaplı bu köy, aynı zamanda organik tarım pazarı ile de tanınıyor. Oyunların sergilendiği 1930’lardan kalma tiyatro salonu ile Bademler Köyü, İzmir çevresinde görülecek yerler listesinde ilk sıralarda. Neden? Öncelikle sanatsal ve kültürel olanaklar yönü ile Türkiye’deki alışılagelmiş köy algısını kesinlikle yerle bir ediyor. Köyün sunduğu manzaralar nefes kesici, insanları çok sıcakkanlı ve köyün havası tertemiz. Büyükşehirin kalabalığından ve kirliliğinden yakınanlara duyurulur.

İzmir Çevresinde Görülecek Yerler: Kösedere Köyü

Kösedere köyü İzmir

Karaburun ilçesinde küçük ve sevimli bir köy olan Kösedere, bozulmamış köy hayatını merak edenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. 1299 yılına tarihlenen camisi ve kim bilir kaç nesildir devam eden köy esnaflığı ile tarihi yerlerde dolanmayı sevenlere hitap eden Kösedere, aynı zamanda “öküz köftesi” gibi özel yemekleri ile biliniyor. Her yıl ağustos ayında düzenlenen üzüm festivali de köyü cazip kılan başka bir etkinlik. Kösedere’yi ziyaret etmeyi düşünüyorsanız ağustos ayına denk getirmeye çalışın. Festival ortamında eğlenirken bize teşekkür edeceksiniz!

Ildır Köyü: Balık Yemeye Gidiyoruz

Ildır köyü İzmir

İzmir çevresinde görülecek yerler arasında en popüler rotalardan Ildır Köyü, bilindik ismi ile Ildırı, Çeşme ilçesinde bulunuyor. Özellikle sinema ve dizi sektöründe sakin ve huzurlu arka planlar için tercih edilen bu köy, antik dönemlerden beri bir yaşam alanı olarak kullanılıyor. Eski ismi “Erythrai” olan Ildırı, tarihi atmosferle mükemmel doğayı birleştiriyor. Erythrai Antik Kenti silüeti eşliğinde deniz üzerinden batan güneş manzarası kesinlikle büyüleyici.

İzmir çevresinde görülecek yerler arasında Ildırı, kesinlikle bir lezzet durağı. Burada enginarlı midye dolma gibi sıradışı lezzetler denenebilir. Daha klasik tarifler beklentisinde olanlar için de sahil boyunca balık restoranları sıralanmış durumda. “Çeşme’de nerede kafa dinlenir? ve “Çeşme’de en lezzetli balıklar nerede yenir?” sorularının cevabını arıyorsanız rotanı kesinlikle buraya çevirmelisiniz.

Şirince Köyü: Kartpostal Gibi!

İzmir köylerinin belki de en sevimlisi Şirince, tarihi Rum evleri ile pek meşhur. İzmir köyleri arasında en çok turist çeken yerlerden biri olan Şirince, konaklama imkanları ve restoran seçenekleri ile de öne çıkıyor. Köyün kışı ayrı, yazı ayrı güzel. Kış sezonunda buraya gitmeyi düşünüyorsanız Türkiye’de Kış Tatili Yapılabilecek Yerler konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

Gelişmiş bağcılığın bulunduğu köy, insana öyle manzaralar sunuyor ki ister istemez kendinizi bir Ferzan Özpetek filminde sanıyorsunuz. Romantik bir tatil düşlüyorsanız, organik ürünler alabileceğiniz ve keyifle temiz havayı içinize çekebileceğiniz bir yer bakınıyorsanız Şirince’yi görülecek yerler listenize ekleyin.

 

Ayrıca sokakları arasında dolaşırken size ikram edilecek meyveli yerel içecekleri tatmayı da unutmayın.

Eski Foça

Rock festivallerinin yapıldığı, deniz suyunun buz gibi olduğu, İzmir’e 1 saat uzaklıktaki bu kasaba artık sadece yazları değil, kışları da sükunet isteyenler için cennete dönüştü. Tarihteyse Heredot’un ünlü Troja (Truva) Savaşı'nı yazmak için Anadolu'ya geldiği ve bu sırada Foça ile tanıştığı anlatılır.

 

 

İzmir Kamp Alanları: Doğa Seni Çağırıyor 


İzmir, şehir merkezindeki tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu kadar civarındaki kamp alanlarıyla da hayli çekici bir yerleşim yeri. Merkezde bulunan güzelliklerden bahsettiğimize göre biraz da civarda bulunan kamp rotalarına bakalım. Doğaya doğru kaçamak yapmak istersen aklınızda bulunsun. 


1. Sazlıca Plaj Kampı

İzmir sazlıca kamp alanı

Sazlıca plaj kamp yeri, Yeni Foça’da bulunuyor. Doğanın içinde bulunan bu güzide kamp alanı, deniz kenarındaki konumuyla parlıyor. Şehrin kalabalığından kaçmak için hayli ideal olan bu güzergahta istediğiniz gibi denize girebilir, doğayla baş başa kalabilirsiniz. 


2. Kalemlik Orman Kampı

İzmir Kalemlik Orman Kampı

Kalemlik Orman Kampı, Özdere’nin sahil kesiminde yer alıyor. Mavi ile yeşilin dans ettiği kamp lokasyonunda şahane bir deniz manzarası mevcut. Huzurla dolmak ve kendinizi dinlemek istiyorsanız burası tam size göre.  


3. Karagöl Tabiat Parkı 


İzmir Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı, ekolojik turizm denildiğinde akla ilk gelen güzergahlardan. Dikili Merdivenli köyü yakınlarındaki Karagöl, volkanik olaylar neticesinde oluşmuş bir krater gölü olma özelliğine sahip.
Etrafı çam ormanları ile kaplı olan Karagöl; sessiz, sakin ve rahat şekilde dinlenebileceğin bir rota. Burada istediğiniz gibi çadır kurabilir ve huzurla doğayı dinleyebilirsiniz.  


4. Mordoğan Saklıköy Camping


İzmir Mordogan Saklıköy Kamping

Karaburun’da bulunan Mordoğan Saklıköy, cennetten bir köşe gibi. Buraya geldiğinizde doğayı kucaklayabilirsiniz ve ağaçların altında rüyalara dalabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan restoranda denizden çıkan her türlü deniz ürününü afiyetle tadarak karnınızı güzelce doyurabilirsiniz.
Kamp yapmaktan hoşlanan bir gezginseniz bu güzergahı listenize eklemeyi unutmayın, pişman olmayın. 


5. Tanay Tabiat Parkı

İzmir Tanay Tabiat Parkı
Tanay Orman Kampı, Çeşme’nin Ilıca bölgesinde bulunuyor. Burası kaliteli plajlarıyla öne çıkan bir alan. Ayrıca turistik merkezlere yakın olduğu için de hayli avantajlı. Kamp alanında otopark, restoran, mutfak, çamaşır yıkama ve duş yerleri de bulunuyor. Amacınız konforlu şekilde kamp yapmak ise burası tam size göre. 

Yukarı Yukarı